Nigerian MM-joukkueen kapteeni, entinen Chelsea-pelaaja John Obi Mikel sai karmaisevia uutisia vain tunteja ennen joukkueensa viime tiistain kohtaamista Argentiinan kanssa.

31-vuotiaalle välitettiin lunnasvaatimus, jossa kerrottiin tämän isän olevan kidnapattuna. Mikel kertoi The Guardianille, ettei voinut puhua asiasta joukkueelle, koska pelkäsi sen häiritsevän myös muiden keskittymistä. Oma pää oli melkoisessa myllerryksessä.

– Pelasin tietäen, että isäni on kidnappaajien käsissä. Oli vain pakko tukahduttaa nuo ajatukset mielestä. Olin tiedon saatuani tietenkin henkisesti todella lujilla, mutta oli tehtävä päätös pelatako vai ei. Lopulta tulin siihen tulokseen, etten voi pettää 180 miljoonan nigerialaisen odotuksia.

Käsittämättömässä tilanteessa avautuminen muille oli sekin poissuljettu vaihtoehto.

– Minulle sanottiin, että isäni ammuttaisiin välittömästi, mikäli ottaisin yhteyttä viranomaisiin, tai puhuisin asiasta kenellekään.

Mikel pelasi Argentiinan 2-1 -voittoon päättyneessä ottelussa täydet 90 minuuttia. Helpottava tieto tavoitti pelaajan päivien kuluttua.

– Onneksi sain maanantaina tiedon, että isäni on vapautettu ja turvassa. Olen hyvin kiitollinen poliisille asian selvittämisestä, sekä perheeltä ja ystäviltäni saamastani tuesta. Ikävä kyllä isäni on nyt sairaalassa toipumassa kidutuksesta, jota koki sieppauksen aikana.

Isä on kidnapattu lunnasrahojen toivossa myös aiemmin, vuonna 2011.