Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on vahvistanut tutkivansa Sporting Lissabonin valitusta maalivahti Rui Patrícion siirrosta Valioliigan Wolverhamptoniin.

Portugalin maajoukkuemaalivahti Patrício, 30, allekirjoitti neljän vuoden sopimuksen Wolvesin kanssa viime kuussa purettuaan sopimuksensa Sportingin kanssa. Venäjän MM-kisoissa Portugalin maalilla pelannut torjuja purki sopimuksensa, koska Sportingin kannattajat hyökkäsivät seuran harjoituksiin toukokuussa.

Sporting on aloittanut lakitoimet Patríciota ja kuutta muuta pelaajaa vastaan, jotka purkivat sopimuksensa hyökkäykseen vedoten. Portugalilaisseura ei saanut maalivahdin siirrosta korvausta, koska Patrício siirtyi vapaana agenttina, eli sopimuksettomana pelaajana.

Portugalilaislehti Recordin mukaan Sporting hakee Wolverhamptonilta 58,7 miljoonan euron korvausta ja vaatii Patríciolle kuuden kuukauden pelikieltoa.

Fifa vahvisti, että tutkinta on käynnissä, mutta ei kommentoinut aihetta enempää. Myöskään Wolverhampton ei ole kommentoinut tapausta.