Ykkösessä pelaavan Helsingin IFK:n maalivahti Daniel Kollar on edustanut urallaan sekä FC Honkaa että PS Kemiä, jotka kohtaavat lauantaina Kemissä.

Kotijoukkue on ollut myllerryksessä, kun joukkueen valmentaja on vaihtunut ja pelaajisto on muuttunut. Kollar on katsellut tilannetta sivusta arvioivin silmin.

– Kemissä on nyt vähän se PK-35 -vivahde vuodelta 2016. Koutsi lähtenyt, valmennusjohto muuttunut, testipelaajia pörrännyt ja avainpelaajia lähtenyt, kommentoi Kollar SuomiFutikselle.

– Uusi koutsi (David Hannah) ei ole minulle tuttu. En tiedä, onko hän kenellekään tuttu. Tilanne ei näytä nyt hirveän herkulliselta.

Kemi on sarjataulukon hännillä neljä pistettä perässä IFK Mariehamnia.

– Kotietu pitää käyttää nyt ehdottomasti hyväkseen. Silloin kun minä pelasin siellä, emme tainneet hävitä kertaakaan kotona.

– Uskon, että Kemi suoraviivaistaa pelaamista. Tulosta tarvitaan heti. Ei ole aikaa etsiä mitään syvällisempää taktiikkaa. Joukkue panostaa varmasti paljon erikoistilanteisiin ja vastaiskuihin. Se on sanomattakin selvää.

Kemi saa vastaansa hurjassa vireessä olevan Honka-hyökkääjä Macoumba Kandjin, joka valittiin kuukauden pelaajaksi kuun vaihteessa.

– Olen nähnyt ottelukoosteita, ja tuntuu siltä, että hän saa nyt joka asennosta ihan överimaaleja. Vesku (Vesa Vasara) on saanut hommat järjestykseen, minkä vuoksi hänetkin valittiin kuukauden valmentajaksi.

Kemin täytyy tulla toimeen ilman montaa alkukauden luottopelaajaansa.

Kristian Heinolainen valittiin U19 EM-kisajoukkueeseen mukaan, hän on tärkeä puolustuspään pelaaja, joten sekin voi näkyä.

Kosta Manev lähti Makedoniaan, Oskari Forsman FC Lahteen ja Julian Guevara FC Interiin. Siinä menee koko keskiakseli uusiksi. Se ottaa aikansa, että uudet tyypit löytävät toisensa, maalivahti tietää.

Uusien vahvistusten ei ole maailman helpoin paikka tulla juuri nyt Kemiin.

– Ei se ole helppoa mennä kesken kauden häntäpään joukkueeseen, koska niissä on kova tulospaine. Se ei myöskään ole helppoa sopeuttaa ulkomaalaisia nopeasti uuteen kulttuuriin, vaikka kelit ovatkin nyt lämpimiä.

Kemin joukkue koostuu pelaajista, joilla ei ole monivuotisia sopimuksia seuran kanssa. Valtaosa pelaajista todennäköisesti jättää seuran jälleen kauden jälkeen. Kollar ei usko, että se vaikuttaa pelaamiseen, vaikka sarjapaikkaa ei pelattaisikaan itselleen.

– En usko, että kukaan haluaa ikinä peliä hävitä. Pelipäivinä sitä asennetta ja ammattiylpeyttä varmasti löytyy, vaikka on toki mahdollista, että muutoin se ajatus voi harhailla.

– Peli ei ole kuitenkaan todellakaan menetetty, koska piste-ero ei ole vielä mikään suuri. Kaikki haluavat varmasti näyttää osaamistaan myös muille seuroille, jotta niitä sopimuksia voi tulla, Kollar toteaa.

PS Kemi – Honka lauantaina 14.7 Sauvosaaressa kello 19:00. Voit seurata ottelua suorana Ruudusta.