Qatarilainen Al-Ahli Doha on napannut melkoisen nimimiehen – ainakin menneiltä ajoita. Hollannin maajoukkueesta, Manchester Citystä, ja eräästä toisesta lajista muistuttavasta potkusta muistettu Nigel de Jong on seuran uusi kaappaus.

BBC:n tietojen mukaan 33-vuotias keskikenttämies on solminut Al-Ahlin kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Viime kaudella tämä edusti Bundesliigan Mainzia, jossa pelasi 11 ottelussa.

De Jongilla on vyöllään Englannista sekä FA Cupin että Valioliigan mestaruudet, jotka tulivat Manchester Cityn paidassa vuosina 2011 ja 2012. Urallaan mies on Mainzin ja Cityn lisäksi ehtinyt edustaa AC Milania, Ajaxia, LA Galaxya ja Galtasarayta.

Vuonna 2010 de Jong oli mukana, kun Hollanti ylsi MM-finaaliin Espanjaa vastaan. Monet muistavat tämän rankaisematta jääneen karatepotkun Xabi Alonson rintaan.

Al-Ahli sijoittui viime kaudella Qatarin 12 joukkueen sarjassa yhdeksänneksi. Saman liigan Al Saddissa pelaavat tulevalla kaudella Barcelonasta tuttu Xavi, ja juuri siirtonsa Atlético Madridista sinetöinyt Gabi.