Ruotsin valmistautumista MM-kisoihin varjosti maan jalkapallon kenties suurin tähti: Zlatan Ibrahimović.

Ranskan EM-turnauksen jälkeen maajoukkueuransa lopettanut Ibrahimović, 36, vihjaili läpi kevään, että hän on valmis palaamaan Ruotsin joukkueeseen. Blågultin päävalmentaja Janne Andersson ei kuitenkaan missään vaiheessa vaikuttanut lämpenevän ajatukselle tähtihyökkääjän paluusta maajoukkueeseen, joka oli pelannut koko karsinnat ilman Ibrahimovićia.

Ibrahimović jätettiin lopulta MM-ryhmän ulkopuolella, ja Ruotsi on pärjännyt jopa yli odotusten. Se voitti oman alkulohkonsa ja kohtaa tiistaina neljännesvälierässä Sveitsin.

Ruotsin kapteenin Andreas Granqvistin mukaan muut pelaajat ovat saaneet tilaisuuden loistaa ilman Ibrahimovićia.

– Mikään ei ole varsinaisesti muuttunut paitsi, että menetimme yhden maailman parhaista jalkapalloilijoista, sanoi Granqvist FourFourTwon mukaan.

– Olemme rakentaneet ja luoneet uutta perustaa siitä lähtien, kun (päävalmentaja) Janne otti komennon (kesäkuussa 2016). Olemme osoittaneet viimeisen kahden vuoden ja karsintojen aikana, että me kaikki taistelemme toistemme puolesta.

– Tiedämme joukkueena, että kun pystymme siihen, voimme olla erittäin vahvoja ja saada hyviä tuloksia.

– Muut ovat päässeet ottamaan askeleen eteenpäin, kun menetimme – kuten sanoin – yhden maailman parhaista jalkapalloilijoista.

– Olemme tehneet hyvää työtä, ja se on nyt nähtävissä, kun olemme MM-kisoissa 16 parhaan joukossa.