© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaisjoukkueiden karu avausilta Europeleissä – viisi osumaa omiin

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Suomalaisjoukkueet aloittivat Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen kotiareenoillaan – tosin Ilves käytti sellaisena Helsingin Telia 5G -areenaa Tammelan sijaan.

Kuopion helteessä KuPS isännöi FC Kööpenhaminaa. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen tanskalaisjoukkue sai painettua pelin pitkiksi ajoiksi keltaisten päätyyn – maalintekoyritykset kirjattiin vieraille 0-6. Valkopaidat antoivat toistuvasti myös kulmapotkuja, pääasiassa oikelta, KuPS-kannattajakatsomon edestä.

Juuri ennen taukovihellystä Valioliigastakin tuttu Dame N’Doye pääsi puskemaan omista korkeuksistaan aivan maalin edestä – senegalilaisen yritys kuitenkin selkeästi ohi; tauolle maalittomassa tilanteessa.

56. minuutilla nähtiin Otso Virtasen huipputorjunta. Kööpenhamina sai vapaapotkun keskeltä hyvältä etäisyydeltä, ja Robert Skov painoi sen kohti oikeaa alakulmaa – Virtanen syöksyi pallon tielle.

70. minuutilla FCK oli jälleen todella lähellä johto-osumaa, kun Kenan Kodro nousi puskuun KuPS-maalin vasemman yläkulman edessä – pallo jälleen vähän ohi. Vajaata viittä minuuttia myöhemmin Skov leikkasi keskelle ja ampui oikeaan alanurkkaan; 0-1.

Ottelun viimeiseksi vajaaksi vartiksi Jani Honkavaara otti kentälle vastikään joukkueeseen siirtyneen kärkimies Lucas Rangelin. Tämä oli valmiina vaihtoon jo ennen vieraiden johtomaalia, mutta katseli sitä vielä laidalta. Tilaa brasilialaiselle teki Ats Purje.

Ottelun lopun ajan vieraat olivat lähempänä johtonsa tuplaamista, kuin isännät tasoitusta. Eetu Pellikka tosin pääsi lisäajan lopulla uhkaamaan, pallo kuitenkin Kööpenhamina-vahdin syliin. Loppuluvut 0-1.

Paikalla oli noin 2800 katsojaa. Edullisimmat liput otteluun maksoivat 45 euroa.

FC Lahti – Hafnarfjordur

Islantilaisvieraat eivät Lahdessa turhia kainostelleet; Halldor Bjornsson avasi maalihanat jo neljännellä peliminuutilla, ja skotti Steven Lennon tuplasi Hafnarfjordurin johdon 12 minuuttia myöhemmin.

Pallo liikkui tasaisesti joukkueiden kesken, ja maalintekotilanteetkin kirjattiin avauspuolikkaalla tasan 3-3. Tauolle joka tapauksessa lahtelaisten kannalta heikossa tilanteessa.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Robbie Crawford iski vielä loppuluvuiksi 0-3, ja Lahdelle vuoren kiivettäväksi Islannissa.

Ilves-Slavia Sofia

Helsingissä ensimmäinen puolikas mentiin tasaisissa merkeissä – Ilves vei tilastot hienoisesti nimiinsä. Ei maaleja, vaikka lähellä käytiin.

Tamperelaisten veto vaikutti toisellakin jaksolla hyvältä, ja se loi vieraitaan selkeästi enemmän maalintekopaikkoja. 80. minuutilla kuitenkin Momchil Tsvetanov onnistui iskemään arvokkaan vierasosuman. Se riitti voittoon, loppuluvut 0-1.

Toiset osaottelut pelataan ensi viikon torstaina.

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon