Keskikenttäpelaaja Joona Veteli kertoi keväällä Suomifutis-sivuston haastattelussa selättäneensä loukkantumiset, ja olevansa valmis ottamaan isoa roolia Norjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Fredrikstadin miehistössä (lue lisää). Veteli murtautui joukkueen avauskokoonpanoon, mutta kolmessa viimeisessä ottelussa ennen sarjataukoa hänen nimeään ei nähty kokoonpanossa.

Veteli kertoo nyt syyn poissaololleen.

– Olen lonkka murtuneena. Vielä parisen viikkoa olen sivussa. Nyt tuntuu jo ihan hyvältä ja pystyn potkimaan palloa.

Veteli kertoo harhauttaneensa ottelussa pelaajaa, mutta sitten häntä tultiin kovalla vauhdilla kylkeen.

– Luulin ensin, että kyseessä olisi ihan tavallinen puujalka.
Loukkaantuminen sattui ikävään paikkaan. Veteli oli päässyt pelaamaan sarjakakkosena olevan joukkueen avauskokoonpanossa kolmessa peräkkäisessä ottelussa keväisten vammojen jäljiltä.

Sarjassa on meneillään kesätauko vielä parin viikon ajan.

– Aloin olla täydessä iskussa, kunnes tuli tämä takapakki. Loma tuli loukkaantumisen kannalta hyvään paikkaan.

Keskikenttäpelaajaa on peluutettu hänelle hieman oudolla pelipaikalla.

– Taktiikkamme on 4-4-2 ja pelaan siinä vasemmalla laidalla. Se ei ole ihan paras paikka minulle, mutta kyllä se menee, kaksi maalia kahdeksassa ottelussa viimeistellyt Veteli tokaisee.

Veteli kertoo palaavansa ensi viikolla takaisn Norjaan. Nyt hän on viettänyt aikaa Kemissä perheensä ja kavereiden kanssa. Hän on käynyt katsomassa vanhan seuransa PS Kemin edesottamuksia Veikkausliiga-viheriöillä. Joukkue on juuttunut sarjan hännille.

– Ei se hyvältä näytä. Toivottavasti he tietävät, mitä tekevät.
Kemin pelaajistossa on ollut konkreettisesti havaittavissa viime viikkoina suurta vaihtuvuutta. Moni avainpelaaja on lähtenyt muihin seuroihin, ja pelaajia on tullut tilalle muun muassa Makedoniasta.

Seura otti myös Veteliin yhteyttä.

– He soittivat juuri vähän ennen tätä puhelua ja kysyivät, haluanko tulla pelaamaan. Sanoin suoraan, että ei kiinnosta, Veteli paljastaa.

Keskikenttämies ei halua haukkua vanhaa seuraansa, mutta ei jaa turhia kehujakaan. Seuran tämän hetkinen tilanne ei 23-vuotiasta kemiläistä yllätä.

– Meininki on ollut tuollaista jo monta vuotta. En ihmettele tätä nykytilaa yhtään. Minua se tilanne ei aikanaan häirinnyt ja minun kanssani he hoitivat asiat hyvin. Joillakin pelaajilla oli silti vaikeuksia, Veteli sanoo.

Kemi kohtaa sunnuntaina kotikentällään Kuopion Palloseuran.

– En odota Kemiltä kyllä minkäänlaista peliä. Pelkään, että KuPS vie mennen tullen. Tasapeli olisi jo voitto Kemille.