Ykkösen sarjakärjessä keikkuva ja pikaista paluuta Veikkausliigan tavoitteleva Helsingin IFK tiedotti maanantaina nimekkäästä hyökkääjävahvistuksesta. HIFK:hon liittyy loppukauden sopimuksella 22-vuotias tanskalainen Casper Olesen.

Olesen debytoi Tanskan kovatasoisessa Superliigassa joulukuussa 2015 vasta 19-vuotiaana Sønderjysken joukkueessa. Todellisen läpimurron piti tapahtua kaudella 2016-2017, mutta kohtalo puuttui peliin. Olesen ehti pelata vain viidessä sarjapelissä ja yhdessä Eurooppa-liigan karsintaottelunsa, kunnes mursi jalkansa. Edessä oli yli vuoden sairausloma.

Viime kaudella Olesen pelasi viisi superliigaottelua Sønderjysken riveissä. Lisäksi hän on pelannut Tanskan eri ikäkausimaajoukkueissa.

– Casper tuo joukkueeseen erityisesti taitoa ja nopeutta sekä uuden vaihtoehdon valmennukselle hyökkäyspelaamiseen. Kyseessä on pelaaja, jonka saaminen suomalaiseen seuraan on poikkeuksellista. Haluankin välittää kiitokset tahoille, jotka mahdollistivat siirron onnistumisen, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström myhäili.

Olesen on edustuskelpoinen jo perjantaina, kun HIFK kohtaa JJK:n.