Hollantilaispelaaja Kevin Strootmanin lähestyvä siirto AS Romasta Marseilleen on saanut italialaisseuran kannattajat tuohtuneeksi.

Strootman, 28, ei ollut enää sunnuntaina Roman kokoonpanossa ottelussa Atalantaa vastaan, vaan hänen kerrotaan olleen jo Ranskassa neuvottelemassa tulevan seuransa kanssa.

Vuodesta 2013 lähtien Romaa edustanut Strootman solmi vielä viime vuonna uuden sopimuksen seuran kanssa ja pelasi viime kaudella 44 ottelua Giallorossin paidassa.

Il Messaggeron mukaan Strootman ei ole laisinkaan tyytyväinen Roman päätöksestä myydä hänet. Hollantilaispelaajan kerrotaan olleen valmis päättämään uransa Romassa, ja hän on aiemmin sanonut, että aikoo muuttaa Italian pääkaupunkiin pysyvästi uransa jälkeen.

AS Roma saa tiettävästi Strootmanin kauppaamisesta 25 miljoonaa euroa sekä kolme miljoonaa euroa erilaisten bonuksien muodossa.

Seuran kannattajat ovat kritisoineet Roman siirtopolitiikkaa sosiaalisessa mediassa. Fanit ovat ihmetelleet, miksi Roma myy yhden avainpelaajistaan, vaikka Serie A:n siirtoikkuna on jo kiinni. Korvaajaa ei ole siis tulossa ainakaan ennen tammikuuta. Aiemmin kesällä Roma myi jo samalla pelipaikalla pelaavan Radja Nainggolanin Internazionale Milanoon.

Strootman kertoi huhujen mukaan ystävilleen ja joukkuekavereilleen, että Roma painosti häntä pois seurasta. AS Roman urheilutoimenjohtaja Monchi antoi oman näkemyksensä Sky Sport Italialle.

– Kevin pelasi viime kaudella 42 ottelua. Hän on mahtava pelaaja, mutta päätös (siirrosta) tehtiin yhdessä seuran, valmentajan ja pelaajan kanssa.

– En halua paneutua teknisiin, ekonomisiin tai taktisiin ongelmiin. Jos olet Romassa, se johtuu siitä, että haluat olla täällä. Kukaan ei osoittanut häntä aseella päähän ja käskenyt lähtemään.

– Kun tämä tilaisuus (siirtyä Marseilleen) ilmeni, me kaikki päätimme edetä sen kanssa.