Tiedättehän nykyfutiksen ikävän ilmiön, kuinka sopimuksen alaiset huippupelaajat ovat ryhtyneet treenilakkoon pakottaakseen seuransa myymään nämä haluamaansa osoitteeseen? Muun muassa Ousmane Dembélé, Dimitri Payet ja Virgil Van Dijk ovat saaneet tuittuilemalla ja lakkoilemalla tahtonsa lopulta läpi.

Bayern München ilmoitti selkeäsanaisesti jo viime kesän Dembélé-saagan aikoihin, että se ei aio taipua koskaan pelaajien kiristyksen alla. Bayern-leiristä korostettiin, että pelaajasopimukset eivät saa menettää merkitystään ja niille täytyy osoittaa kunnioitusta.

Tänä kesänä Bayernin on ollut aika siirtyä sanoista tekoihin, sillä joukkueen 29-vuotias tähtihyökkääjä Robert Lewandowski on antanut alkukesästä lähtien selviä merkkejä lähtöhaluistaan. Eritoten puolalaisen on sanottu olevan kiinnostunut siirtymään Real Madridiin.

Siirtotoiveidensa täyttämiseksi Lewandowski vaihtoi taannoin myös agenttiaan. Uusi agentti Pini Zahavi tunnetaan osaavana neuvottelijana, joka runttasi läpi muun muassa Neymarin siirron Barcelonasta Paris Saint-Germainiin.

Bayernin puheenjohtaja Uli Hoeneß on kuitenkin halunnut ”todistaa jalkapallomaailmalle jotakin”, ja seurasta on sinnikkäästi vakuutettu, ettei Lewandowski ole kaupan mistään hinnasta. Minkäänlaisia tarjouksia ei ole kuunneltu, ja Lewandowski on ”aina ollut hallinnassamme”.

– Vain hänen agenttinsa ei ole ollut hallinnassamme, mutta emme ole antaneet hänelle tilaisuutta keskustella. Hän on yrittänyt sopia tapaamisesta kanssani neljä, viisi kertaa. Sanoin hänelle: Minulla on aikaa vasta 2. syyskuuta klo 14.30, Hoeneß totesi Skyn TV-lähetyksessä sunnuntaina Sport Bildin mukaan.

Vastausta voi pitää jopa provosoivan ylimielisenä, sillä siirtoikkuna sulkeutuu niin Saksassa kuin Espanjassakin elokuun viimeisenä päivänä.

[readmore from=Lewandowski-Robert]

– Olen varma siitä, että olisimme voineet saada Lewandowskista jopa 150 miljoonan euron tarjouksia, mutta (johtokunnan puheenjohtaja) Karl-Heinz Rummenigge, (urheilujohtaja) Hasan Salihamidzic ja minä olemme vakaasti päättäneet, että pidämme päämme, Hoeneß jatkoi haastattelussa.

– Kun Robert laskee sen selkärepun, jonka hänen agenttinsa on hänen selkäänsä laittanut, meillä on käsissämme FC Bayernin kaikkien aikojen paras pelaajahankinta.

Vaikka Bayern onkin Lewandowski-teeman suhteen lähes ihailtavan jästipäinen, ei Lewandowskin luottamus 74-vuotiaaseen Zahaviin horju. Sky Sportin ja Sport Bildin tietojen mukaan Lewandowski ja Zahavi ovat jatkaneet yhteistyösopimustaan kahdella vuodella vuoteen 2020.

Bayern Münchenin kanssa Lewandowskilla on vuoteen 2021 jatkuva sopimus.