EOM: Suomalaiselta pelaaja-agentilta suoraa puhetta Veikkausliigan temposta – ”Tulee valtavia ongelmia”

© Kuva: Juha Tamminen

Entinen ammattilaispelaaja ja nykyinen pelaaja-agentti Teemu Turunen puhui jalkapallolehti EOM:lle suomalaisten juniori- ja aikuistensarjojen liian matalasta pelitemmosta.

Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa urallaan pelannut Turunen kertoi asian näkyvän muun muassa europeleissä ja pelaajakehityksessä.

– Maailmalla peli nopeutuu koko ajan. Tähän vallitsevaan tilanteeseen on puututtava, sillä muuten tulee valtavia ongelmia. Skotlantiin siirtynyt Benjamin Källman kertoi viikon jälkeen, että tempo on aivan toisesta maailmasta. Ja nyt ei puhuta mistään absoluuttisesta huippusarjasta, Turunen kertoi jalkapallolehti EOM:lle.

– Voin sanoa, että usea siirto on kariutunut sen takia, kun seuran skoutti, urheilutoimenjohtaja tai valmentaja on tullut katsomaan liigapeliä paikan päälle. He ovat olleet äärimmäisen pettyneitä heikosta temposta ja sanovat, etteivät he osaa arvioida pelaajan osaamista, kun pelaaminen on liian laiskan näköistä.

Turusella oli myös ehdotuksia ongelman korjaamiseksi. Hänen mielestään suomalaisten jalkapalloseurojen tulisi kokoontua ja ottaa ensiaskeleet tilanteen parantamiseksi.

– Vaikka niin paljon suomifutista rakastankin, olen nähnyt tällä kaudella liikaa tylsiä otteluita. Miten houkutella otteluihin uusia ihmisiä, kun edes siellä normaalisti viihtyvät eivät halua mennä niitä katsomaan? Erään ulkomaalaisen seuran urheilutoimenjohtaja totesi nähtyään yhden ottelun, että “the level is terrible”. Eikö meidän pitäisi viimein aukaista molemmat silmät totuudelle, Turunen sanoi.

 

Koko haastattelu EOM:n verkkosivuilla.