Jalkapalloilijoilla on mitä ihmeellisimpiä elämäntarinoita, mutta Gabonin entisen maajoukkuepelaajan Shiva N’Zigoun kertomus on varmasti yksi kummallisimmista koskaan kuulluista – ja taatusti yksi traagisimmista.

35-vuotias N’Zigou on tätä nykyä evankelistikirkon aktiivinen jäsen, ja hän kertoi elokuun puolivälissä YouTubeen ladatulla videolla, kuinka uskoontulo on vaikuttanut hänen elämäänsä. Samalla videolla N’Zigou paljasti myös järkyttäviä asioita lapsuudestaan.

N’Zigou selvittää videolla, kuinka hänen äitinsä henki uhrattiin, jotta pojan jalkapalloura edistyisi.

– Äitini on kuollut, ja haluan tunnustaa, että hänet uhrattiin. Allekirjoitin useita sopimuksia ja isäni halusi kaikki rahat itselleen. Hän kertoi minulle aikovansa tappaa äitini, N’Zigou kertaa.

– Vastustin sitä, mutta hän teki sen silti. Hän teki sen, jotta äitini henki auttaisi minua jalkapallourallani.

Muun muassa ranskalaisissa Nantesissa ja Reimsissä pelannut hyökkääjä esiintyi myös 24 kertaa Gabonin A-maajoukkueessa. Tätä voi pitää melkoisena saavutuksena, sillä niin häiriintynyt N’Zigoun lapsuus oli. Perheessä kun esiintyi myös insestiä.

– Harrastin seksiä tätini kanssa. Sama toistui myöhemmin siskoni kanssa. Makasin siskoni kanssa, N’Zigou tunnustaa.

Gabonilainen tunnustaa myös, että hän valehteli ikänsä uransa alkuvaiheessa. Valehtelu teki hänestä myös historiallisen pelaajan, sillä N’Zigouta on pidetty Afrikan mestaruusturnauksen historian nuorimpana maalintekijänä. Hänen uskottiin tehneen maalin kisoissa 16-vuotiaana, mutta todellisuudessa ikää oli 21.

– Olen viisi vuotta uskottua vanhempi. Valehtelin ikäni, kun muutimme Ranskaan.

Lähde: AS