HJK-tähdeltä hieno kannanotto kiusaamista vastaan – ”Tällaiset hetket jää mieleen”

© Kuva: Juha Tamminen
Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Uusi kouluvuosi on alkanut, ja kipeästä aiheesta nimeltä kiusaaminen puhutaan jälleen paljon. Ja täysin aiheesta. Ilkeää, loukkaavaa, epäreilua ja jopa tuhoisaa käytöstä kanssaihmisiä kohtaan esintyy nettiaikakaudella aiempaakin enemmän, ja vauriot voivat heijastua vuosienkin päähän.

Kiusaamiseen puuttumisen ja kiusattujen tukemisen pitäisi olla jokaisen velvollisuus, mutta helppoa se ei aina ole. HJK:n keskikentän tähtipelaaja Moshtagh Yaghoubi näytti kuitenkin oivaa esimerkkiä siitä, miten pieniltäkin vaikuttavilla teoilla voi olla suuri merkitys kiusaamisen kohteelle.

Yaghoubi postasi Instagram-tililleen viestin, jossa hän kertoo Kuopiossa tapahtuneesta kohtaamisesta. Huuhkaja-pelaaja sai paikallisilta kyydin lähikauppaan, ja matkalla tuli puheeksi Eikka-pojan kokema kiusaaminen. Yaghoubi kertoi tälle itse kokemastaan kiusaamisesta, ja sai seuraavana päivänä kuulla, kuinka keskustelulla oli ollut poikaan selvästi rohkaiseva vaikutus.

– ”Eikka sai juttelusta paljon ja on nyt vahvempi. Kiusaus ei ole loppunut, viimeksi eilen jäähallissa oli pojalle huudeltu ja naurettu. Mutta kertomasi jälkeen hän ei ole välittänyt enää samalla tavalla vaan on oma rohkea itsensä”, Yaghoubi kirjoittaa vastaanottamastaan viestistä.

Postauksensa päätteeksi Yaghoubi muistuttaa, kuinka tärkeää kiusaamista vastaan on taistella.

– Tälläiset hetket jää mieleen ja nämä asiat on tärkeitä tuoda esiin. Muistakaa et JOKAINEN meistä on saman arvoinen, ”Mosa” jatkaa.

 

View this post on Instagram

 

Viime kerralla kun oltiin Kuopiossa halusin ehtiä kauppaan ennen kuin lähettiin takas stadiin. Siinä sitten juttelin meidän dösäkuskin kanssa ja koitin miettiä että miten ehdin kauppaan ilman et jengi joutuis odottamaan minua. Parkkipaikalla kolme nuorta ja innokasta kundia tuli pyytää yhteiskuvaa ja siinä sitten napattiin kuvat. Pojat kuulivat kuin mietin että missäs on lähin kauppa ja mites pääsisin sinne kauppaan. Pojat tarjosivat kyytiä ja kertoivat heidän äitille että ”viedään Mosa kauppaan”. Siinä sitten hyppäsin kyytiin ja lähdettiin kauppareissulle. Matkan aikana keskustelimme minun taustasta sekä heidän elämästä. Sitten Eikan äiti kertoi ikäviä uutisia pojastaan. Eikkaa on kiusattu paljon ja huomasin että tämä oli vaikea asia heille. Olin hieman sanaton ja koitin parhaalla mahdollisella tavalla auttaa ja tsempata Eikkaa kertomalla miten minuakin on kiusattu nuorempana. Kauppareissu sujui muuten hyvin ja kiitin perhettä kyydistä, hyppäsin joukkueen bussiin ja lähdettiin takas stadiin. ” Huomenta Kuopiosta! Haluan vielä erikseen kiittää sinua. Käytettiin sua kaupassa ja juttelit Eikan kanssa kiusaamisesta. Eikka sai juttelusta paljon ja on nyt vahvempi. Kiusaus ei ole loppunut, viimeksi eilen jäähallissa oli pojalle huudeltu ja naurettu. Mutta kertomasi jälkeen hän ei ole välittänyt enää samalla tavalla vaan on oma rohkea itsensä. Lehteen tehtiin juttukin pojan kiusaamisesta ja siitä että menee vertaistukea saamaan. Minä alan vetämään yhtä ryhmää. Opetit meille kaikille jotain.” Tälläisen hetket jää mieleen ja nämä asiat on tärkeitä tuoda esiin. Muistakaa et JOKAINEN meistä on saman arvoinen! Eikka OOT BOSS ❤ oli ihana nähdä teitä ja toivottavasti nähdään pian 🙌🏽

A post shared by @ mrmosaa on


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!