Marco Matrone lopetti jalkapallouransa viime kauden päätteeksi Ilveksen kanssa pronssijuhliin. Asuntojen välittäjänä työskentelevä Matrone käy katsomassa ahkerasti vanhan joukkueensa pelejä. Hänet nähdään myös sunnuntaina lehtereillä, kun Ilves isännöi samoista sarjasijoista taistelevaa FC Honkaa.

– Olen rytmittänyt työni niin, että ehdin katsomaan matsia.

– Ottelun lähtökohdat ovat tosi mielenkiintoiset. Nyt ei tiedä yhtään, mitä on luvassa. Tilanne on aika 50/50, kun kaksi hyvin valmennettua joukkuetta kohtaa, 31-vuotias Matrone pohtii SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Edessä on taktinen ottelu.

– Mitä Vasaran Veskua tiedän ja tunnen, niin hänen joukkueensa pelaa hyvää ja organisoitua futista. Heidän pelissään näkyy tietyllä tavalla myös Banan (Mika Lehkosuo) kädenjälki. Heillä on sellainen perustaitava sapluuna.

– Jallu (Jarkko Wiss) on myös hyvä valmentaja taktisesti ja hän löytää vastustajan heikkoudet ja vahvuudet. Usein hänellä on kaksi teemaa, joita hän lähtee toteuttamaan. Niillä hän yrittää nytkin horjuttaa Hongan pelaamista, Matrone ennakoi.

Italialais-suomalaisen tulosveikkauksen perusteella edessä on vähämaalinen ottelu.

– 1-0 Ilvekselle, ison taistelun jälkeen. Minulla on isot sympatiat myös Hongalle, koska olen espoolainen alkujaan ja pelannut myös heidän joukkueessaan joskus aikoja sitten.

Matrone on päässyt hyvin kiinni työelämään, eikä ole täten haikaillut takaisin viheriölle.

– Kiva vain seurata pelejä. Kyllä minä jossain vaiheessa haluan työskennellä vielä jalkapallon parissa. Minulla on B-tason valmentajalisenssi, joten työskentely valmennuspuolella kiinnostaa.

Ilves on Matronen näkemyksen mukaan tälläkin kaudella vielä potentiaalinen mitalijoukkue.

– Kyllä minun mielestä nyt näyttää taas siltä. Nuoret pelaajat ovat käyttäneet näyttöpaikkansa ja ottaneet vastuuta hienosti. Ilves voi olla sen vuoksi härkäviikoilla vahva, kun se pystyy kierrättämään miehistöään.

Moni uusi pelaaja on pelannut todella miehekkäästi. Yksi Ilveksen tämän kauden onnistujista on ollut kamerunilaishyökkääjä Marius Noubissi, joka on täräyttänyt yhdeksän maalia Veikkausliigassa. Noubissi valittiin vastikään Veikkausliigan heinäkuun joukkueeseen. 21-vuotias atleetti tuli Ilvekseen jo viime kauden aikana, joten hän on tuttu pelaaja Matronelle.

– Se kertoo paljon, että hänen lempipelaajansa on Mario Balotelli.

– Hän on voimakas, nopea ja todella röyhkeä. Hän ei ole valmentajalle kuitenkaan mikään helpoin pelaaja, koska hän on vähän sellainen taiteilijasielu. Jos pää pysyy kasassa, niin hänen lahjat ja eväät riittävät isompiinkin sarjoihin.

Noubissiltä on nähty kauden aikana useita yllättäviä kaukolaukauksia, kuten viime ottelussa Turun Palloseuraa vastaan.

– Hän mieluummin laukoo itse kuin syöttää kaverille, joka on kyllä maalintekijälle ihan hyvä piirre. Hän on huippupeluri ja tosi tärkeä Ilvekselle. Välillä hän on kantanut joukkuetta yksin, Matrone kehuu.