Brasilialaislegenda Adriano on avautunut pahoista ongelmista ajallaan Inter Milanissa. Vuosien 2001-2009 välisenä aikana Milanon sinimustien kirjoilla useampaan otteeseen ollut hyökkääjä ajautui alkoholiongelman kynsiin.

– Isäni kuolema jätti elämääni valtavan tyhjiön, ja tunsin itseni hyvin yksinäiseksi. Eristäydyin muista, Adriano kertoi TV-ohjelma R7:lle.

Tyhjiötä täyttämään pelaaja löysi alkoholin.

– Olin Italiassa yksin, suruissani ja masentuneena. Aloin löytää onnen tunteita vain silloin, kun join. Tein sitä joka ilta, ja lopulta minun oli jätettävä Inter.

Päihdekoukku ei tuntenut taukoja.

– En tiennyt, miten edes olisin piilotellut sitä. Tulin kännissä aamuharjoituksiin. En koskaan jättänyt saapumatta, vaikka olin täydessä humalassa. Lääkintähenkilökuntamme oli pakotettu viemään minut nukkumaan. Seura tiedotti, että minulla on lihasvammoja.

Lopulta maisemanvaihto oli ainoa tapa edetä.

– Tajusin jossain vaiheessa, että ongelma on ympäristössä. Minulla oli ystäviä, jotka vain veivät minua bileisiin. Eivät he osanneet ajatella asiaa sen tarkemmin. Kun palasin Brasiliaan, luovuin miljoonista, mutta sain tilalle onnellisuuden.

Adriano ilmoitti lopettaneensa uransa vuonna 2016, pelattuaan kevätkauden Miami Unitedissa. Tämän vuoden tammikuussa uutisoitiin hänen mahdollisesta paluustaan kentille Flamengon paidassa.