IS: SJK:lle ikävä yllätys – ”Ilmaisesta” pelaajasta 80 000 euron lasku

© Kuva: Juha Tamminen

Seinäjoen Jalkapallokerho joutuu maksamaan 80 000 euron kasvattajarahan kolmelle espanjalaisseuralle senegalilaistoppari El-Hadji Gana Kanesta, kertoo Ilta-Sanomat.

Gana Kane, 23, tuli Seinäjoelle helmikuussa 2016. Hänen kerrottiin olevan Real Mallorcan kasvatti ja pelanneen myös paikallisissa Binissalemin ja Ferriolensen joukkueissa.

SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi kertoi Ilta-Sanomille, että senegalilaisen sopimuksen neuvottelivat seinäjokisten silloinen päävalmentaja Simo Valakari ja pelaajan agentti suomalaisen asianhoitajan avulla.

Gana Kanen sopimus purettiin kuitenkin jo 15 ottelun jälkeen. Veikkausliigassa hän esiintyi kahdeksan kertaa.

Jälkikäteen SJK sai yllätyksekseen noin 80 000 euron laskun, koska Gana Kanen kontrahti SJK:n kanssa oli pelaajan uran ensimmäinen ammattilaissopimus.

Sarajärven mukaan pelaaja on saanut palkkansa Espanjassa ilmeisesti pimeänä.

–  Meillä on pelaajan agentilta meili, jossa hän sanoo tämän saaneen Mallorcalla palkkaa 1 500 euroa kuussa nettona. Viralliset paperit Fifassa ovatkin olleet ihan muuta. Tämä on harhauttanut meillä asiaa hoitaneet uskomaan, ettei vaaraa kasvattajarahasta ole ollut.

- Pelaaja kaupattiin meille ilmaisena, mutta hän olikin kaikkea muuta. Paskamainen juttu. Meitä on kusetettu tietoisesti, ja siinä on onnistuttu, Sarajärvi harmittelee.

Hänen mukaansa Fifan säännöt ovat selkeät ja seura on ollut huolimaton. Asian voisi viedä jatkokäsittelyyn, mutta Sarajärvi ei usko sen johtavan mihinkään.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.