Italian maajoukkueen tulokkaalle pelikieltoa kiroilusta

© Kuva: Getty Images

Italian pääsarjan Udinesessa pelaava Rolando Mandragora on saanut yhden ottelun pelikiellon jumalanpilkasta, kertoo Goal.

TV-kamerat ikuistivat Mandragoran, 21, kiroilemassa sarjaottelussa Sampdoriaa vastaan. Hän solvasi Jeesuksen äitiä Mariaa ja kutsui jumalaa koiraksi.

Serie A vahvisti, että se oli saanut sähköpostin liittyen pelaajan käytökseen, minkä johdosta Mandragoralle annettiin pelikielto.

Italian suurin uskontokunta on katoliset, ja jumalanpilkkaa pidetään ”saapasmaassa” yhtenä pahimpana kiroilun muotona. Myös Italian jalkapalloliitto käsittelee jumalanpilkkaan liittyvät tapaukset erittäin vakavasti.

Koska tuomari ei nähnyt tai kuullut Mandragoran kiroilevan, Italian jalkapalloliitto katsoi tallenteen tilanteesta ja totesi hänen syyllistyneen jumalanpilkkaan.

Mandragora siirtyi Udineseen tänä kesänä Juventuksesta. Hän debytoi Italian A-maajoukkueessa heinäkuussa.

Italian jalkapalloliitto otti jumalanpilkkaan liittyvät säännöt käyttöön vuonna 2010. Ensimmäinen rankaistu toimija oli Chievon silloinen päävalmentaja Domenico Di Carlo.

Aiemmin tänä vuonna kiroilusta joutui ongelmiin belgialaistähti Radja Nainggolan, joka siirtyi kesällä AS Romasta Internazionale Milanoon. Hän lisäsi Instagramiin videon, jossa hän kiroili, nautti alkoholia ja poltti tupakkaa uudenvuodenaattona. Roma lätkäisi pelaajalle 100 000 euron sakon, ja Nainggolan pahoitteli käytöstään sosiaalisessa mediassa.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – LEICESTER

Chelsea saa revanssimahdollisuuden pika-aikataululla finaalipettymyksen jälkeen!