La Liga yllätti viime viikolla, kun se tiedotti, että jokin sarjaottelu saatettaisiin pelata jo tällä kaudella Yhdysvalloissa (lue lisää). Näillä näkymin otteluksi olisi valikoitumassa Barcelona-Real Betis.

Liigan itsevaltainen päätös ei ollut kuitenkaan alkuunkaan Espanjan pelaajayhdistyksen AFE:n mieleen. AFE kutsui La Liga -seurojen kapteenit ja edustajat keskiviikkoiseen kokoukseen, ja tapaamisen päätöslauselma oli selkeä: Pelaajayhdistys vastustaa USA-suunnitelmia yksimielisesti. AFE:n tiedotteessa todetaan, että ”yhteisö ei käsitä, miksi sen mielipidettä ei koskaan huomioida, vaikka pelaajat ovat jalkapallon pääosanäyttelijöitä”.

Seuraavaksi pelaajayhdistys haluaa järjestää kokouksen La Liga -johdon kanssa epäkohdista ja huolenaiheista keskustellakseen. Mikäli tapaamisessa ei päästä tyydyttävään sopimukseen, on pelaajayhdistys valmis ”voimakkaisiin toimiin”. Julkilausuman rivien välistä voisi tulkita, että AFE vihjaa jopa lakon mahdollisuudella.

Reunión de capitanes y futbolistas de Primera División en AFE. 💪🏻⚽️

👉🏻 bit.ly/2MqO3V7

#UnidosSomosMásFuertes

– On tullut aika sanoa ”nyt riittää”. Me jalkapalloilijat olemme väsyneitä, ja olemme valmiita katsomaan tämän loppuun asti, pelaajayhdistyksen edustaja David Aganzo totesi.

– Me jalkapalloilijat olemme turhautuneita siihen, että vaikka olemme pääosanäyttelijöitä, meitä ei arvosteta. Meidän mielestämme jalkapallo ei ole pelkkää bisnestä, vaan siihen kuuluu muitakin arvoja: kannattajat, tunne, juniorit…

– Jalkapalloilijoille ei sovi, että päätöksiä tehdään yksipuolisesti. Kuten muun muassa se, että pelejä pelataan Espanjan ulkopuolella, pelaajayhdistyksen puheenjohtaja jatkoi.

Tapaamisessa keskusteltiin muistakin pelaajia häirinneistä asioista, kuten otteluohjelmasta, pelien alkamisajoista ja vaikkapa saudipelaajien saapumisesta La Ligaan liigaorganisaation tekemän päätöksen myötä.

[readmore from=La-Liga]

– Me jalkapalloilijat emme ajattele vain rahaa, vaan myös terveyttä ja kannattajiamme. Nyt luonnollisena pidetään sellaisia asioita, jotka eivät sitä ole: alkamisaikoja, USA:han menoa, maanantaina pelaamista, saudipelaajien Espanjassa pelaamista. Ei kaikki käy, Aganzo jatkoi.

– Oli epäkunnioittavaa tehdä 15 vuoden sopimus yhdysvaltalaisyrityksen kanssa. Se oli meille viimeinen pisara. Ymmärtääkö joku, miksi pelaamme maanantaisin? Me pelaajat emme sitä ymmärrä.

– Jos meille olisi kerrottu USA-suunnitelmista, olisimme keskustelleet, mutta meitä ei informoitu lainkaan. Eikä tämä ole ensimmäinen kerta, kun näin käy.