Kiinan rahakkaat jalkapallomarkkinat eivät tunnetusti houkuttele vain huippupelaajia, vaan kysyntää on valtavasti myös tunnetuille ja menestyneille valmentajille. Kysyntää, ja maksukykyä.

Brittilehti Mirror kertoo, että Newcastlea valmentava Rafael Benítez on tiukasti Kiinan Superliigan Tianjin Quanjian tähtäimessä joukkueen tulevaksi valmentajaksi. Espanjalaisluotsi aiotaan houkutella Kiinaan tulevana kesänä – ja milläs muullakaan kuin tuhdilla tukolla rahaa.

58-vuotiaan Benítezin työsopimus Newcastlen kanssa päättyy ensi kesänä, eikä mies ole vaikuttanut erityisen halukkaalta jatkosopimuksen tekoon kyllästyttyään toistuvasti seuran investointihaluttomuuteen siirtomarkkinoilla. Niinpä Tianjin Quanjian näkee tilaisuutensa tulleen, ja tarjoaa Mirrorin mukaan varmemmaksi vakuudeksi Benítezille muhkeaa 33 miljoonan euron vuosipalkkaa.

Tianjin Quanjiania valmentaa tällä hetkellä portugalilainen Paulo Sousa. Beníteziä seura on tavoitellut mediatietojen mukaan jo puolentoista vuoden ajan.