Ajaxin kautta aikojen suurimpiin pelaajiin kuuluva Jari Litmanen muistuttaa, ettei amsterdamilaisseuran kannattajien kannata aloittaa juhlintaa – vielä.

Ajaxilla on loistava mahdollisuus palata Mestarien liigaan tiistai-iltana, kun joukkue kohtaa Ukrainan Kiovassa paikallisen Dynamon. Karsintojen viimeisen kierroksen ensimmäinen osaottelu Amsterdamissa päättyi 3-1 Ajaxille. Ajax on viimeksi pelannut Mestarien liigan lohkovaiheessa kaudella 2014-15.

– Ajax ansaitsi hyvällä pelillään loistavat lähtökohdat toiseen otteluun. Mutta juhlintaa ei voi vielä aloittaa. Kiovan Dynamo on kova joukkue, varsinkin kotonaan. Lähtökohta on tosiaan hyvä, mutta yksi ottelu on pelaamatta, Litmanen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Ajaxin pitää hoitaa kunnialla tämä toinen peli. Joukkueessa on nyt mukana vähän enemmän kokemusta ja siitä on apua tällaisissa tilanteissa.

Ajax on viime vuodet tunnettu ryhmänä, joka on yksi maailman kiinnostavimmista joukkueista suurseurojen kykyjenetsijöiden silmin. Kun pelaaja lyö Ajaxissa läpi, useimmiten lähtö tulee nopeasti.

– Se on nimenomaan näin. Mutta juuri nyt Ajax on hyvä sekoitus nuoria lahjakkuuksia ja kokemusta. Klaas-Jan Huntelaar tuo paljon kokemusta ja johtajuutta. Lasse Schöne on palvellut seuraa jo pitkään ja Daley Blind palasi kasvattajaseuraansa tälle kaudelle, Litmanen miettii.

– Esimerkkeinä nämä mainitut pelaajat ovat tottuneet pelaamaan isoilla panoksilla. Nyt panokset ovat todella suuret. Paikka Mestarien liigassa olisi todella tärkeä asia niin Ajaxille kuin hollantilaiselle jalkapallolle.

Kiovan Dynamon ja Ajaxin välinen ottelu näytetään suorana lähetyksenä C More Sport 2 -kanavalla ja C More -suoratoistopalvelussa Tuomas Virkkusen hehkutuksessa. Ottelu alkaa 21.45. Illan muut Mestarien liigan play-off -ottelut ovat Dinamo Zagreb-Young Boys sekä AEK Athens-Vidi.

Kaikki Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan ottelut suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi.