Andre Schürrle pakkasi laukut kesällä, jätti Bundesliigan taakseen ja suuntasi Valioliigaan nousseeseen Fulhamiin. Chelseassa (2013-15) Schürrle ehti rakastua Lontooseen ja englantilaiseen jalkapallokulttuuriin.

Edelliset kaksi kautta Saksan maajoukkueessakin useasti pelannut laituri vietti Borussia Dortmundissa. Schürrlen puheista päätellen lähtö Saksasta ei ollut vaikein mahdollinen.

– Kannattajien rakkaus on jotain, mitä olen ikävöinyt. Se on erilaista täällä (Englannissa). Kannattajien lähestyminen pelaajia kohtaan on erilaista. Meillä oli vaikeaa kaksi viimeistä vuotta Dortmundissa. Kannattajien ja pelaajien välinen suhde ei ollut helppo, Schürrle sanoi The Sun -lehdelle ja jatkoi:

– Saksassa on suurta kateutta kannattajien suunnalta – ei tosikannattajilta, koska he aina seisovat joukkueen takana. Se ei ole helppoa, eritoten Saksan maajoukkuepelaajille, jotka pelasivat hienosti aiemmin, mutta ovat myöhemmin olleet vaikeuksissa. Luulen, että siksi useat Saksan maajoukkueen pelaajat pelaavat ulkomailla, koska jos et pelaa Bayern Münchenissa ja voita koko ajan, se on hankalaa, Schürrle avautui.

Päätös siirtyä Fulhamiin oli Schürrlelle helppo.

– Fulham oli ensimmäinen seura, joka halusi minut. Minulla oli joitain muitakin vaihtoehtoja, mutta arvostan jotakin tämmöistä ja tunnen Lounais-Lontoon. Se oli helppo päätös minulle, koska joukkue nousi, he halusivat tehdä jotain uutta, he halusivat aloittaa projektin, mies kertoi.