FIFA-ranking on saanut vuosien varrella paljon kritiikkiä osakseen. Suurin kritiikki on kohdistunut siihen, että usein on ollut viisainta pelata mahdollisimman vähän harjoitusotteluita varmistaakseen mahdollisimman hyvän ranking-sijoituksen. Eikä rankingin merkitystä sovi aliarvioida, sillä sen perusteella on muodostettu usein arvontakorit arvokisakarsintoihin ja itse lopputurnauksiin.

Kesäkuussa FIFA teki kuitenkin päätöksen panna ranking remonttiin. Jatkossa maille ei enää lasketa pistekeskiarvoa, vaan pistesaldoa verrataan edellisen rankingin pistemäärään, ja pisteitä vähennetään tai lisätään sen jälkeen pelattujen otteluiden mukaan. Harjoituspelien välttelemisestäkään ei enää ”palkita”.

Ensimmäinen uuden pistetavan mukainen ranking-ykkönen on tuore maailmanmestari Ranska. Les Bleus nousi nyt piikkipaikalle ensi kerran yli 16 vuoteen. MM-finaalin hävinnyt osapuoli Kroatia on nyt rankingin neljäs, ja muut välieräjoukkueet Belgia toinen ja Englanti kuudes.

Huonot MM-kisat pelanneet maat ovat tulleet ryminällä alaspäin, parhaana esimerkkinä alkulohkoon jäänyt Saksa. Saksa oli vielä kesäkuun rankingissa ykkösenä, mutta nyt se löytyy sijalta 15. Vielä enemmän putosi Egypti, 20 sijaa.

Huuhkajat löytyy rankingin sijalta 62. Suomen osalla nousua edelliseen rankingiin oli yksi pykälä.

TOP-10, Pohjoismaat ja Suomen Nations League-vastustajat:

1) Ranska
2) Belgia
3) Brasilia
4) Kroatia
5) Uruguay
6) Englanti
7) Portugali
8) Sveitsi
9) Espanja
9) Tanska
———-
13) Ruotsi
32) Islanti
42) Kreikka
51) Unkari
53) Norja
62) Suomi
90) Färsaaret
94) Viro