Rovaniemen Palloseuran puolustaja Leo Väisänen siirtyy Hollannin toisella sarjatasolla pelaavaan FC Den Boschiin. RoPS kertoi siirrosta perjantaina verkkosivuillaan.

Väisäsen, 21, sopimus Rovaniemen Palloseuran kanssa olisi ulottunut lokakuun loppuun saakka. Hänen viimeiseksi pelikseen RoPS-paidassa jäi perjantainen Veikkausliigan ottelu FC Honkaa vastaan.

Kuluvalla kaudella Väisänen on pelannut RoPS:n kanssa Veikkausliigassa 23 ottelua. Hän kuuluu myös Suomen U21-maajoukkueen vakiokokoonpanoon.

– Vaikka osasimme ennakoida Leon lähdön ulkomaille, silti tähän liittyy pientä haikeuttakin, RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva myöntää seuran tiedotteessa.

– Mutta tämä kauppa oli meille merkittävä ja jälleen osoitus siitä, että olemme valinneet seuralle oikean strategian. RoPS kehittää nuoria pelaajia ja antaa heille mahdollisuuden ponnahtaa urallaan eteen päin. Se on malli, jolla rahoitamme seuramme toimintaa sekä houkuttelemme nuoria lahjakkuuksia jatkossakin.

Väisänen myöntää, että lähtö Napapiiriltä herkistää hänenkin mielensä. Tulevaisuus jalkapalloammattilaisena konkretisoitui lopullisesti siinä vaiheessa, kun hän vajaa kaksi vuotta sitten muutti Helsingistä Rovaniemelle.

– Hiukan on itsellänikin tunteet pinnassa. RoPS:lla on ollut merkittävä rooli minun tähänastisessa urassa.

– Siitä kiitos kuuluu valmennukselle, taustoille ja toisille pelaajillekin. Täällä on mahtava jengi. Erityiskiitos kuuluu myös kannattajillemme, jotka ovat saaneet vierasottelutkin tuntumaan kuin pelaisimme kotona.

Väisänen siirtyi Rovaniemelle viime kaudeksi Helsingin Jalkapalloklubista.