Vuoden 2018 MM-kisojen suurimpana floppina tullaan muistamaan maailmanmestaruutta puolustanut Saksa. Die Mannschaft jäi vastoin kaikkia odotuksia alkulohkoon, vaikka sitä pidettiin yhtenä kisojen suosikeista.

Nyt Löw on antanut oman selityksensä epäonnistumiselle. Vastuun hän ottaa omille harteilleen.

– Kaikkein suurin virheeni oli, että kuvittelin, että selviämme dominoivalla pelityylillämme pudotuspeleihin. Kun pelaamme siten, täytyy kaikkien reunaehtojen olla kunnossa, jotta riskinotto ei kostaudu. Eivätkä ne olosuhteet olleet kunnossa, Löw pyörittelee.

– Se oli lähes ylimielistä. Halusin tehdä pelitavasta täydellistä. Minun olisi pitänyt valmistella joukkue siten kuten vuonna 2014, kun puolustuksen ja hyökkäyksen välillä vallitsi tasapaino.

Elämä kuitenkin jatkuu, ja yhden kilpailun päättyminen merkitsee seuraavan projektin alkua. Muiden tavoin UEFA Nations Leaguen avaukseen valmistautuva Saksa julkisti keskiviikkona ensimmäisen MM-kisojen jälkeisen maajoukkueensa, ja joitain muutoksia on nähty.

DFB-Team

@DFB_Team
⚽ 🇩🇪 Das ist der Kader für die Länderspiele gegen Frankreich und Peru. #DFBPK #DieMannschaft #GERFRA #GERPER

Saksa kohtaa 6.9. Nations League -avauksessaan Ranskan, ja kolme päivää myöhemmin ystävyysottelussa Perun. Joachim Löw nimesi joukkueensa kolme nuorta ensikertalaista: Schalkesta PSG:hen siirtyneen toppari Thilo Kehrerin, Leverkusenin keskikenttäpelaajan Kai Havertzin ja Hoffenheimin Nico Schulzin.

MM-kisajoukkueesta täpärästi ulos jääneet Leroy Sané ja Nils Petersen palaavat taas maajoukkueeseen. Sami Khediralle puolestaan ei paikkaa löytynyt.

Lähde: Transfermarkt