26-vuotias Sakari Tukiainen on monessakin mielessä jonkinmoinen outolintu Suomi-Futiksessa. Tukiainen oli pelannut juniorina puolustajana, ja lopetti pelaamisen 17 vuoden iässä. Viitisen vuotta myöhemmin hän palasi takaisin kentille, tällä kertaa hyökkääjänä. Kun Tukiainen paukutteli kaudella 2014 Kakkosessa 40 maalia 27 ottelussa, tuli hänen nimensä suurelle yleisölle tutuksi. Kakkosen yhden kauden maaliennätys on Tukiaisen nimissä edelleen.

Pääsarjapalloilun pariin Tukiainen pääsi Virossa, ja kaudella 2017 hän teki vihdoin myös veikkausliigadebyyttinsä saatuaan sopimuksen Rovaniemen Palloseuraan. RoPS:ssa sarjamaaleja syntyi kauden aikana kolme.

Viime helmikuussa Tukiainen siirtyi piskuiseen Thisted FC:hen Tanskan toiselle sarjaportaalle, ja uuden seuran paidassa maaleja on tullut toistaiseksi kymmenen. Erikoista on, että nuo kymmenen maalia ovat syntyneet vain neljässä ottelussa.

[readmore from=Tukiainen-Sakari]

Tukiaisen maalitili Thistedissä aukesi viime maaliskuun 3-3 -tasapelissä Nyköbingia vastaan, kun hän teki kaikki joukkueensa maalit. Loppukauden aikana osumia syntyi kuitenkin vain yksi lisää, joten kauden kokonaissaldoksi jäi neljä maalia.

Viime viikolla Thisted kohtasi Tanskan Cupin alkukierroksilla IF Birkelsen, ja voitti pelin murskaavasti 10-0. Jälleen Tukiaiselle tilastoitiin ottelussa hattutemppu.

Eikä hattuilu laantunut sunnuntainakaan, Thistedin kukistettua ykkösdivisioonan ottelussa maalein 4-0 vielä viime kaudella Superliigassa pelanneen Lyngbyn. Kuinka ollakaan, Tukiainen viimeisteli joukkueensa kolme ensimmäistä osumaa.

Sebastian Engelberth Hansen

@SEngelberth
MÅL 3-0 Sakari Tukiainen. Finnen har været flyvende i dag. 3 chancer, 3 mål. (3-0) #tfclbk #1division #NordicBetLiga

Sakari Tukiaisen maalitahtiin, jos mihin sopivat sanonnat ”kaksin aina kaunihimpi” sekä ”ei kahta ilman kolmatta”.