Ranskan maajoukkueen ja Arsenalin pelaajalegenda Thierry Henry teki näyttävää sisääntuloa kentän laidalle, kun hän toimi kesän MM-kisoissa Belgian apulaisvalmentajana. Pian kisojen jälkeen Henry jätti paikkansa Sky Sportsin asiantuntijana, ja selvää oli, että hän hakee hyvää päävalmentajan paikkaa jostakin.

Huhujen mukaan Henrya kiinnostavat erityisesti maajoukkuetehtävät. Nyt julkisuuteen kantautui tietoja, että ranskalaista haastateltiin Egyptin maajoukkuevalmentajan pestiin. Asiasta kertoi egyptiläiselle Kingfut-sivustolle entinen Al Ahlyn maalivahti Nader El-Sayed, joka toimii tätä nykyä pelaaja-agenttina.

– Tapasimme Thierry Henryn agentin Lontoossa, ja paikalla oli myös (Egyptin jalkapalloliiton johtokunnan jäsen) Hazem Emam. Henry odottaa jalkapalloliiton projektia ennen kuin tekee päätöksensä tarjouksesta, El-Sayed paljasti.

Vielä alkuviikosta näytti hyvin mahdolliselta, että Henry voisi saada nimityksen MM-kisoissakin nähdyn, Mohamed Salahin tähdittämän maajoukkueen peräsimeen. Keskiviikkoiltana Egyptin jalkapalloliitto kuitenkin tiedotti, että valmentajan tehtävän saa meksikolainen Javier Aguirre. Aguirre esitellään virallisesti torstaina. Näin Henrylta meni yksi laadukas pesti sivu suun.

59-vuotias Aguirre on valmentanut MM-kisoissa jo kolmeen otteeseen. Vuosina 2002 ja 2010 hän luotsasi MM-turnauksessa kotimaataan Meksikoa ja vuonna 2014 Japania. Pelaajana Aguirre nähtiin vuoden 1986 MM-kisoissa.

Lisäksi Aguirrella on laaja kokemus seurajoukkuevalmennuksesta. Espanjassa hän on luotsannut Osasunaa, Atlético Madridia, Real Zaragozaa ja Espanyolia. Aguirren viimeisin pesti on Yhdistyneissä Arabiemiraateissa sijaitsevan Al-Wahdan joukkueesta.

Kesän MM-kisoissa Egyptiä valmensi argentiinalainen Hector Cuper.