TPS:n ahdinko alkaa paistamaan läpi jo päävalmentaja Mika Laurikaisen kommenteista. TPS hävisi sunnuntaina KuPS:lle vieraissa niukasti maalein 2-3. Sarjapaikka on vaatimus sille, että Laurikainen jatkaisi seuran peräsimessä.

TPS on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä, karsijan paikalla, samoissa pisteissä sarjajumbo PS Kemin kanssa. Joukkueiden kuntokäyrät ovat kuitenkin päinvastaiset. TPS on hävinnyt neljä ottelua peräkkäin, kun taas Kemi on onnistunut haalimaan viisi pistettä neljästä edellisestä ottelusta.

– Meidän täytyy reagoida tähän myös joukkueen sisällä, että saadaan säilytettyä sarjapaikka. Tämä on ollut kova pesti. Minulle tämä on viides vuosi ja ensin on saatu seura henkiin ja nyt tämä (seura) pitäisi vielä pitää liigassa.

– Se on ainakin aivan varma, että minä en enää kolmatta kertaa tätä seuraa nosta sarjaan, että kyllä se on nyt parempi pysyä täällä, Laurikainen sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Laurikainen lupaili myös, että hankintoja olisi tulossa vielä ennen siirtoikkunan umpeutumista. TPS menetti sunnuntaina toiseksi parhaan maalintekijänsä Onni Valakarin Tromsøn riveihin, lue juttu. Usko on koetuksella myös pelaajistossa.

– Kyllä se haaste tietysti on (luoda uskoa pelaajiin siitä, että sarjapaikka säilyy). Kyllä minä uskon siihen vahvasti, ja katsotaan nyt mitä me saamme aikaiseksi siirtomarkkinoilla.