Veikkausliigassa häntäpäähän jumittunut Turun Palloseura hakee loppukiriä kaudelleen. Joukkue hankki kaksi uutta pelaajaa, kun puolustaja Željko Savić ja hyökkääjä Albert Prosa allekirjoittivat loppukauden kattavat sopimukset.

Entinen TPS-hyökkääjä Juho Lehtonen oli mielissään seuran peliliikkeistä.

– Kai Mika (Laurikainen) tietää, mihin oli isoin tarve. Sarjassa mennään jo loppua kohti, joten pisteitä pitää alkaa raapimaan, Lehtonen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Tiesin tämän uuden hyökkääjän nimeltä ennen. Maalinteko on ollut joukkueen yksi isoimmista ongelmista. Ääritalo (Mika) on ollut siinä kantava voima, mutta ei hänen harteilleen voi kaikkea laittaa. Elias Ahde on minulle tuttu pelaaja Jazzista kaudelta 2016. Hän pystyy tekemään maaleja, mutta nyt hän on pelannut aika paljon laidalla. Se ei ole hänelle paras paikka.

– Puolustuksessa on ollut puolestaan pelikieltoja ja nyt Juri Kinnunen loukkaantui, joten kyllä TPS sai mielestäni pelaajat niille paikoille, joihin oli tarvetta. Loppukaudesta tulee usein pelikieltoja ja loukkaantumisia, joten leveyttä tarvitaan, 26-vuotias hyökkääjä arvioi.

Kokenut hyökkääjä Aleksi Ristola sai lähtöpassit perjantaina turkulaisryhmästä.

– Sitä vähän ihmettelin. Ennen kautta hänelle povattiin isoa roolia, mutta tuloksena oli nolla maalia ja viime aikoina vähän vastuuta. Tämä oli varmaan molemmille osapuolille mieluinen päätös.

TPS matkaa tänään lauantaina FC Hongan vieraaksi Tapiolaan.

– Hongalla on mennyt hyvin. He pelaavat sitä omaa honkamaista futistaan ja haluavat hallita palloa. Uskon, että TPS yrittää minimoida omiin menevät maalit. Nyt pelataan tuloksesta. Enää ei ole niin väliä, miltä se peli näyttää. Se, että tavoitteeksi asetettiin suora säilyminen, tulee varmasti näkymään pelaamisessa.

Lehtonen tietää, ketä hyökkääjää TPS:n pitää varoa.

Macoumba Kandjin kanssa pitää olla tarkkana. Hänelle ei saa antaa tilaa tai aikaa hääriä siinä keskellä. Aika harva pelaaja valitaan kaksi kertaa putkeen kuukauden pelaajaksi.

Hyökkääjä uskoo kuitenkin vanhaan seuraansa tulosveikkauksessa.

– 0-1, ja pisteet matkaavat Turkuun. Uskon, että TPS ei ainakaan suoraan tipu. Karsinnat ovat sitten oma hommansa, mutta niihin ei kannata vielä ottaa kantaa.

Lehtonen pelaa itse tällä hetkellä Kakkosessa Porin Jazzin riveissä. Odotukset olivat korkealla ennen kauden alkua, mutta vielä peli ei ole päässyt täyteen lentoon. Lehtonen on pelannut kahdeksan ottelua, joissa on syntynyt kolme maalia. Viime kaudella hän paukutti sarjassa komeat 16 osumaa. Jazz on sarjassa kuudentena.

– Minulla on ollut aika rikkonainen kausi. Alkukaudesta jäi pari peliä välistä ja heinäkuussa en pystynyt pelaamaan loukkaantumisen vuoksi. Nyt olen kuitenkin taas kunnossa. Joukkueena meillä on mennyt ihan keskivertoisesti. Kärki on vähän karannut, mutta muuten on tosi tasaista.

Lue tästä, mitä Lehtoselle itselleen tapahtui. Miten huippulupaus päätyi puoliammattilaiseksi Kakkoseen?

Jesse Happonen