YLE: KTP valittaa Palloliitolle rasismista – EIF-pomo sanoo kotijoukkueen käytöstä ”sikamaiseksi”

© Kuva: Juha Tamminen

KTP ja EIF tasasivat maanantaina jännittävässä Ykkösen kamppailussa pisteet maalein 1-1. Sarjakärki EIF oli kiinni voitossa, mutta Quincy Osei toi lopussa kotijoukkueen tasoihin.

Lopputulos tai pelitapahtumat eivät kuitenkaan ole se, mikä pelin jälkeen on puhuttanut, vaan sen sijaan ottelun lopun välikohtaus, johon liittyi myös rasistista kielenkäyttöä. EIF:n maalivahti Jonathan Jäntti tulistui KTP:n Jean Da Silvalle, ja solvasi tätä rasistisesti. Vain Da Silva sai tilanteesta varoituksen, ja kentällä tarvittiin järjestyksenvalvojia pelaajia hillitsemään.

Jäntti on myöntänyt syyllistyneensä rasistiseen kielenkäyttöön, ja pahoitellut tapahtunutta syvästi. Da Silvalta hän pyysi anteeksi tekstiviestitse seuraavana, unettomana yönä. Jäntti myös sanoo hyväksyvänsä hänelle mahdollisesti langetettavat sanktiot.

– Oli minulta uskomattoman typerää sanoa niin. Tämä on minulle todella kova paikka, 26-vuotias Jäntti totesi Yle Sportenille  (Svenska Ylen koko juttu on luettavissa täältä).

– Ymmärrän, että Da Silva suuttui minulle niin pahasti. En voi syyttää tästä ketään muuta kuin itseäni. Pyysin häneltä anteeksi, ja hän hyväksyi anteeksipyyntöni.

– Jos saan rangaistuksen, hyväksyn sen. Tämä oli kahden sekunnin musta hetki, jota kadun ehkä lopun ikäni, Jäntti jatkoi.

Rangaistus on mahdollinen, sillä Svenska Ylen toisen jutun mukaan KTP raportoi tapauksesta Palloliitolle (juttuun tästä).

– Ehdottomasti. Ei meillä ole Jänttiä vastaan mitään henkilökohtaista, mutta tällainen käytös on sopimatonta kaikissa tilanteissa. Haluamme, että Palloliitto käsittelee tapauksen ja ottaa siihen kantaa, KTP:n joukkueenjohtaja Esa Vilkki perustelee.

EIF-leiristä kovia syytöksiä KTP:tä kohtaan

Jälkipyykkiä riittää todella pestäväksi, sillä EIF:n manageri Peter Haglund korostaa, ettei KTP:n leirissäkään oltu puhtaita pulmusia.

– Toivotaan, että kaikki katsotaan videolta, myös heidän sikamainen käytöksensä meidän pelaajiamme Jacob Bushueta ja Viktor Limnelliä kohtaan, Haglund lataa.

Haglundin mukaan Bushue tönäistiin pelin jälkeen nurin, ja EIF:n valmentajaa uhkailtiin.

– Pelaaja kävi valmentajamme kimppuun pelin jälkeen. En halua mennä yksityiskohtiin, mutta moni asia kaipaa selvittämistä.

KTP:n leiri ei syytöstä ymmärrä.

– Jos jotain on uhkailtu, ei sitä voi tietenkään hyväksyä, mutta minä en ole kuullut enkä nähnyt mitään, joukkueenjohtaja Vilkki vastaa.

– Katsoin koko pelin ja seisoin ottelun päätyttyä vaihtopenkin vieressä. En nähnyt enkä kuullut mitään, eikä kukaan EIF:n pelaajista, valmentajista tai joukkueenjohdostakaan ole sanonut mitään tönäisystä tai uhkailusta. Eikä tällaisesta puhuttu liioin pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessakaan.

KTP:n ja EIF:n väliset yhteenotot ovat olleet tulisia. Maanantain ottelussa keltaisia kortteja jaettiin kuusi, mutta edellisessä kohtaamisessa Tammisaaressa kesäkuussa peräti 11, joista seitsemän viimeisen 20-minuuttisen aikana.

– On uskomatonta, miten meillä on saman joukkueen kanssa koko ajan ongelmia. Kaikkien muiden kanssa asiat sujuvat hyvin. Tämä oli vain seurausta kotipelistä, Haglund arvelee.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.