Saku-Pekka Sahlgrenin viime kuukaudet ovat menneet polvea kuntouttaessa. Maalivahdin eturistiside leikattiin kesäkuussa. Norjalaisessa Sandnes Ulfissa pelaava Sahlgren kertoo, että jalan kunto tarkistettiin viimeksi eilen, torstaina.

– Ihan hyvin sujuu. Eilen kävin kirurgilla tarkistuttamassa polveni ja kaikki oli hyvin. Polvi tuntuu hyvältä ja sen takaosassa on voimaa, Sahlgren kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Sahlgren meni tarkistamaan polvensa, koska pari senttiä polven yläpuolella on kipuileva kohta.

– En pysty laittamaan ihan tavallisessa reisilaitteessa kuntosalilla yli viittä kiloa painoa. Mitään ei kuitenkaan löytynyt, joten ehkä se on vain hermokipuja. Saan fyssarilta ohjeet, joten katsotaan josko se auttaisi tilanteeseen.

Kesäkuussa Sahlgren kertoi sivustollemme, että aikoo viettää pitkästä aikaa kesäloman ja käydä Mustakari Memories -festareilla katsomassa JVG:tä ja Kaija Koota. Miten 26-vuotiaan kassarin festarit kyynärsauvojen kanssa sujuivat?

– Pääsin paikalle. Se oli ensimmäinen päivä, kun pystyin seisomaan yli viisi minuuttia. Minulla oli lääkitys kohdillaan, joten en tarvinnut niin sanotusti ulkoisia apuja.

– JVG:n kohdalla minulle tuli niin kovat kivut, että minun oli pakko mennä istumaan. Oma suoritukseni oli siellä pettymys, mutta keikat olivat hyviä. Seuraavaksi minä haaveilen Juha Tapion ja Teleksin keikoista. Sitten listani on käyty, iskelmämieheksi tunnustautuva Sahlgren paljastaa.

HJK:sta mestari?

Sahgrenilla on riittänyt kuntoutumisensa lomassa aikaa myös Veikkausliigalle. Perjantaina hän aikoo katsoa HJK-RoPS-ottelun, jossa Suomen mestaruus on jo käytännössä katkolla helsinkiläisille.

– Sinänsä matsi voi olla tiukka, koska RoPS:lla on extralataus aina näitä etelän joukkueita vastaan ja heidän on pakko voittaa, jos haluavat taistella mestaruudesta.

– HJK on ollut kyllä kovassa vireessä europelien jälkeen. Heille ei ole tehty juurikaan maaleja. RoPS oli puolestaan viime pelissä kuopiolaisia vastaan vaisumpi ja he voivat kiittää onneaan, että saivat edes tasurin.

Kummassakin seurassa urallaan pelannut kokkolalainen ei jaa kuitenkaan vielä mitaleita joukkueille.

– Tästä voitto, niin ero olisi enää kuusi pistettä. RoPS:lla on minun mielestäni myös HJK:ta helpompi loppuohjelma. Toivon, että he säilyttävät ainakin sen hopeasijansa.

Mikäli HJK voittaa mestaruuden, Sahlgren tietää jopa itsestäänselvät syyt menestykselle.

– Pelaajien laatu ja valmennus. Asiat ovat seurassa hyvin kunnossa. Niitä alettiin pistämään kuntoon silloin Muurisen (Antti) aikakauden jälkeen, kun minäkin vielä pelasin siellä. Kaikkeen toimintaan on tullut parannusta ja askeleita on otettu nykyaikaisempaan tekemiseen muun muassa valmennuksessa ja fysiikkapuolella. HJK:n pelaajistossa mikään pelipaikka ei myöskään hirveästi rakoile, kassari painottaa.