Saku-Pekka Sahlgren pelasi kaksi edellistä kautta Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Sandnes Ulfin ykkösmaalivahtina. Kausi 2018 on 26-vuotiaalle maalivahdille erilainen, sillä miehen eturistiside katkesi sarja-avauksessa huhtikuun alussa.

– Se oli sellainen keskityspallo takaviistoon, jonka nyrkkeilin pois. Polvi yliojentui ilmassa siinä tilanteessa iskun voimasta taaksepäin ja se oli siinä. Jotkut sanovat, että se meni alastulossa, mutta omasta mielestäni se meni jo ilmassa, Sahlgren kertaa SuomiFutis-sivustolle.

Sahlgrenin polvi meni rikki yli kaksi kuukautta sitten, joten on erikoista, että se leikattiin vasta eilen, tiistaina.

– Pääsyy siihen on ollut raha. Seura otti tälle kaudelle jotkut huonommat vakuutukset, jonka vuoksi siihen tuli vakuutusyhtiön 60 päivän karenssi ennen kuin polven sai leikata. Seura ei halunnut maksaa leikkausta omasta pussista, koska tänne rakennetaan uusi stadion, jossa kaikki ylimääräinen raha on kiinni.

Kokkolalaista kismittää, että polven kuntoutuminen viivästyy parilla kuukaudella vain rahan takia.

– Toimisto näkee vain tämänhetkisen tilanteen. Minun olisi ollut paljon helpompi päästä ensi kauden alkuun vireeseen, jos olisin saanut kaksi kuukautta lisää aikaa kuntoutua. Valmentajat olivat asiassa minun puolellani, mutta toimitusjohtaja sanoi, että rahaa ei ole. Omistajat taas eivät sitten halunneet jyrätä hänen ylitseen.

– Meidän yhdeltä toiseltakin pelaajalta meni tässä kuussa polvesta sekä ristiside että sivuside, jonka lisäksi siinä oli luumurtuma. Arvaa mikä myös hänellä on edessään…, Sahlgren nauraa tragikoomista tilannetta.

– Kaikki muu seurassa on kyllä toiminut, maalivahti jatkaa.

Kolme Suomen mestaruutta HJK:n paidassa voittaneella Sahlgrenilla on edessään kahdeksan kuukauden kuntoutus, joten hänellä on nyt aikaa pitää myös vähän lomaa kesän aikana. Mies tulee juhannuksen jälkeen viideksi viikoksi Kokkolaan.

– Ajamme autolla Suomeen, joten siitä tulee ihan kiva matka. Aion katsella MM-kisoja ja käydä Mustakari Memories -festareilla. Aloitetaan homma sillä. Menen katsomaan Kaija Koota ja JVG:tä. Odotan sitä innolla. En ole ikinä nähnyt heitä, Sahlgren kertoo jo hivenen täpinöissään.

Leikatulla jalalla ei ole syytä kuitenkaan mennä pomppimaan festareilla esiintymislavan eteen eturiviin, joten Sahlgren joutuu miettimään vaihtoehtoisen suunnitelman.

– Katsotaan, kantaako katsomomeri, maalivahti hekottelee.

Entinen HJK-kassari KuPS:n puolella

188-senttinen kassari siirtyi Norjaan kauden 2015 päätteeksi HJK:sta, jonka otteita Sahlgren on seurannut Ruudun välityksellä. HJK matkaa keskiviikkona Veikkausliigan kärkiottelussa Kuopioon KuPS:n vieraaksi.

– HJK:lla on nyt buusti päällä ja KuPS:lla peli on vähän ailahdellut. Joukkueet pelaavat suht samanlaista futista. Jos peli olisi Helsingissä, KuPS ei pystyisi laittamaan kampoihin, mutta nyt asia on eri. Urho Nissilän poissaolo (siirtyi Belgiaan) voi heti näkyä pelissä. Toivon kuitenkin liigan kannalta, että Jani Honkavaara saa pelin silti toimimaan ilman häntä.

Rivien välistä on siis luettavissa, että Sahlgren on kamppailussa KuPS:n puolella.

– Vähän olen. HJK näyttää tällä hetkellä valitettavan ylivoimaiselta, joten toivon, että kärkipäähän saadaan vähän säpinää piste-eroa kaventamalla.