FC Interin heinäkuussa alkanut neljän ottelun voittoputki on kuin muisto vain. Joukkue on jälleen vajonnut aneemisuuteen, eikä tulosta ole tullut.

Inter ei ole voittanut peliäkään viimeiseen kuuteen otteluun. Maanantaina joukkue hävisi pahimmalle kilpakumppanilleen 1-0, kun TPS nappasi Turun herruuden nimiinsä.

Upean uransa kauden 2015 päätteeksi lopettanut Inter-legenda Magnus Bahne on pettynyt joukkueen nykyvireeseen. Lauantaina Inter matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

Magnus Bahne, mistä Inter pelaa tällä hetkellä?

– Sanotaan näin, että joukkue pelaa kunniasta ja siitä, että se peli tulisi vielä kuntoon. Loppukesästä joukkueelle tuli hyvä vaihe ja alettiin puhumaan jopa mitaleista. Nyt joudutaan kuitenkin kyttäämään taaksepäin, tuleeko joku ohi, Bahne sanoi Suomifutis-sivustolle.

Mitä Interiltä voidaan nähdä Ilvestä vastaan?

– Minulla ei ole Ilves-otteluun oikeastaan minkäänlaisia odotuksia. Hyökkäyksiin lähteminen on tällä hetkellä luvattoman hidasta ja Furkka (Timo Furuholm) puuttuu, joten pahalta näyttää. Vaihtoehdot käyvät hyökkäyksessä vähiin. Viime peleissä ei ole tullut keltään ihan hirveästi onnistumisia. En ymmärrä, miksi Benjamin Källmanin lähtöä ei paikattu mitenkään.

– Ilves taistelee mitaleista. Joukkueen meno on ollut kyllä vakuuttavaa Jarkko Wissin alaisuudessa. Koponen (Jere) joutuu varmasti hommiin Interin maalilla. Inter ei tarvitse montaa pinnaa ollakseen kuivilla, mutta kyllä sieltä takaa tulee jo nyt vähän painetta.

Jos Interin peli ei ole kerran vakuuttanut viime aikoina, niin antaisitko sinä päävalmentaja John Allenille jatkosopimuksen?

– En ole oikea mies ottamaan kantaa siihen. Inter on saanut puolustuksensa tiiviiksi, mutta sillä ei ole oikeasti minkäänlaista pelitapaa, johon nojata. Totta kai heille on vaikea tehdä maalia, kun niin monta äijää makaa alhaalla. Se peli-identiteetti, jota Inter edusti vuosia, loistaa nyt poissaolollaan. Joukkueessa on sattunut ja tapahtunut niin paljon, että sitä on vaikea tunnistaa kentällä enää Interiksi.

MTV Sport uutisoi, että Inter on kiinnostunut HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuon palveluksista. Mitä mietteitä sinulle tulee tästä?

– Varmasti mielenkiintoinen nimi. Hänen pelifilosofiansa on nyt erilainen, jota Interissä on viime aikoina harrastettu. Mutta onko Inter hänestä mielenkiintoinen seura vai tähyääkö hän ulkomaille? HJK on kuitenkin Suomen isoin seura, jota hän on viime vuodet valmentanut. Interissä on toki taustat ja olosuhteet kunnossa, kiitos Stefan Håkansin.

Inter on ollut mediassa paljon viime aikoina myös tapaus Abdoulie Mansaillyn vuoksi. Mitä mieltä Inter-legenda on tällaisesta, että interiläistä epäillään tulosmanipulaatiosta?

– Aika surullinen fiilis. Mitään ei ole vielä todettu, mutta se mitä HJK-pelissä nähtiin, niin en yhtään ihmettele, että asiaa tutkitaan. Tilanne on hänelle itselleenkin kiusallinen, sillä joka tapauksessa hänelle lyödään leima otsaan, vaikka hän olisi syytön. Tämä on harmi hänen, seuran ja koko suomifutiksen kannalta.

Kokenut konna Ari Nyman on kuluttanut viime kierrokset vaihtopenkkiä. Olisiko aika päästää joukkueen luottopelaaja taas irti, kun seurassa vallitsee epävarmuus kentällä sekä sen ulkopuolella?

– Tällaisina hetkinä sitä kokemusta kaivataan. Pimeinä syysiltoina tarvitaan sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Topparina Arska on ollut tosi suoritusvarma. Hän pelasi keskikentällä yhden pelin vähän heikommin kesällä, jonka vuoksi hän tippui penkille. En oikein ymmärtänyt silloin, miksi häntä keskikentälle laitettiin, koska hän oli pelannut puolustuksessa niin varmasti.

Saat toimia yhden miehen raatina. Kuka on ollut Interin vuoden pelaaja?

Teemu Penninkangas. Hän on pitänyt tasonsa koko kauden. Hänelle ei ole tullut paljon virheitä, Bahne päättää.