FC Lahtea edustava Loorents Hertsi puhuu 25-vuotiaaksi varsin kypsällä äänellä. Nousuja ja laskuja jalkapallourallaan niin kotikaupunki Lahdessa kuin muualla nähnyt taistelija sanoo, että pelaa viiden vuoden kuluttua korkeintaan harrastetasolla.

Seuran sivustolla julkaistussa, pitkässä haastattelussa mainitaan taannoisen kausiohjelman teksti, jossa Hertsi kertoo edustavansa 30-vuotiaana kortteliliigajoukkue Lahen Remmiä.

– Olin ihan tosissani. Viimeistään viiden vuoden päästä olen lopettanut jalkapallon. Tai voin jossain harrasteporukassa pelata. Siinä vaiheessa on pitänyt siirtyä eteenpäin elämässä, jos ei ole rahakentille päässyt.

Ns. pienen ikänsä jalkapalloa elänyt peluri ymmärtää maailman realiteetit myös kenttien rajojen ulkopuolella. Tämä on osana päätöstä olla pelaamatta liian pitkään.

– Jos 30-vuotiaana aloittaisin opinnot, niin menisi vielä viisi vuotta ja olisin lähemmäs 40-vuotias ennen kuin valmistuisin.

Opiskelun merkitys korostuu puheessa.

– Se olisi suotavaa monelle, tosi moni jalkapalloilija Suomessa pystyisi opiskelemaan pelaamisen ohella. Veikkausliigassa pelaamalla tienaat mitä tienaat, ei siitä jää liikaa säästöön. Vertaat siihen, että menet ”oikeisiin töihin” ja tienaat tuplasti enemmän.

FC Lahti on maajoukkuetauolla Veikkausliigan sijalla 7., viiden pisteen päässä pronssitilasta. Tavoite on luonnollisesti ylempänä.

– Aina yritetään mahdollisimman korkealla päästä ja ainakin ottaa mitali. Se ei ole helppoa, sillä monet joukkueet pelaavat hyvin.

Lähde: FC Lahti