HJK varmisti Veikkausliigan mestaruuden

© Kuva: Juha Tamminen
Viekö Sadio Mané Senegalin voittoon? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Helsingin Jalkapalloklubi on Veikkausliigan mestari vuosimallia 2018. HJK varmisti pääsarjan mestaruuden keskiviikkona kukistamalla Ilveksen vieraissa 2-1.

Helsinkiläiset tarvitsivat viidestä viimeisestä ottelustaan yhden pisteen mestaruuden varmistamiseen. Keskiviikon ottelu oli HJK:n 29. tämän kauden Veikkausliigassa. Toisena oleva Rovaniemen Palloseura on 15 pisteen päässä HJK:sta.

HJK siirtyi johtoon vartin jälkeen. Sebastian Dahlströmin kulmapotku tavoitti rangaistusalueelta Ville Jalaston, joka puski pallon takanurkkaan.

Ilves tuli kymmenisen minuuttia myöhemmin tasoihin. Kyseessä oli jälleen kulmapotku, jossa oli tällä kertaa hieman tuuria mukana. Eero Tammisen lähettämä keskitys löysi tiensä verkkoon HJK-toppari Hannu Patrosen päästä.

Toinenkin maali ehti vanhentua vain kymmenen minuuttia, kunnes nähtiin jo seuraava. Tällä kertaa kulmalipulla oli Juha Pirinen. Hänen keskityksensä saapui pelaajamassan läpi Faith Friday Obilorille, joka ampui HJK:n takaisin johtoon.

Klubilla oli mahdollisuus kaunistella loppulukemia vielä toisen jakson lisäajalla, kun se sai rangaistuspotkun. João Klauss tykitti pallon kuitenkin ylärimaan.

Ilves on 29 ottelun jälkeen Veikkausliigassa viidentenä, tasapisteissä neljäntenä olevan Kuopion Palloseuran kanssa.

Veikkausliigassa pelattiin keskiviikkona myös FC Interin ja FC Lahden välinen ottelu. Inter voitti ottelun 2-0 Joona Järvistön ja Albion Ademin maaleilla.

Inter on 29 ottelun jälkeen sarjassa kahdeksantena. Kaksi pistettä enemmän kerännyt Lahti on pykälän ylempänä.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Viekö Sadio Mané Senegalin voittoon? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!