HJK:n jalkapallojohtaja Juho Rantala siirtyy uusiin tehtäviin Palloliiton palvelukseen. 43-vuotias Rantala on valittu Palloliiton huippujalkapallopäälliköksi.

Huippujalkapallopäällikkönä Rantala vastaa poikien maajoukkueiden valmennuksen, toimintatapojen ja pelillisten osa-alueiden kehityksestä ja toteutuksesta. Hän johtaa seuroissa tapahtuvan talenttivalmennusohjelman kokonaisvaltaista kehitystä ja toteutusta. Keskeistä tehtävässä on maajoukkueiden toimintaprosessien kehittäminen yhdessä seurojen kanssa.

UEFA Pro-lisenssin suorittanut Rantala on toiminut aiemmalla urallaan valmentajana muun muassa HJK:ssa, Hakassa ja Hongassa.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
HJK:n jalkapallojohtaja Juho Rantala siirtyy Palloliiton huippujalkapallopäälliköksi.

HJK kiittää Juhoa ajastaan HJK:n jalkapallojohtajana ja toivottaa onnea ja menestystä uudessa tehtävässään.

hjk.fi/uutiset/Miehet…

#HJK #Helsinki #Veikkausliiga #OnVainYksiKlubi

– Juho erottui haastattelujen ja soveltuvuustestien perusteella muusta hakijajoukosta vuorovaikutteisen, mutta samalla tavoitehakuisen asennoitumisen sekä yhdessä tekemiseen panostavan lähestymistapansa vuoksi, Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen kertoo Palloliiton tiedotteessa.

– Olen yli kymmenen vuoden ajan nähnyt ja kokenut mitä nuorilta pelaajilta vaaditaan oman potentiaalinsa maksimoimiseksi ja mitä huipulle eteneminen vaatii. Tunnen hyvin valmentajien arjen ja sielunmaiseman, ja tahdon olla kehittämässä prosesseja heidän työnsä tueksi, Rantala itse kommentoi.

Samalla Palloliitto teki muitakin nimityksiä. Valtakunnalliseksi koulutuspäälliköksi valittiin portugalilainen Ricardo Duarte. Duarte työskentelee tällä hetkellä VPS:n apulaisvalmentajana, ja hän on väitellyt tohtoriksi jalkapallon alalta.

Tyttöjen huippujalkapallopäälliköksi nimitettiin puolestaan Marianne Miettinen. Kaikki nimitykset ovat osa Seurojen Palloliitto -hanketta. Palloliiton nimityksistä voi lukea lisää täältä.

HJK:n organisaatio on muuttumassa ensi kaudeksi enemmänkin, sillä Elmo-lehden mukaan edustusjoukkueen apulaisvalmentaja José Riveiro on siirtymässä ensi kaudeksi FC Interin valmentajaksi (lue uutinen aiheesta).