Tampereen Ilves hävisi keskiviikkona hivenen yllättäen IFK Mariehamnille lukemin 2-1. Nyt joukkueella on mahdollisuus revanssiin, kun joukkue matkaa sunnuntaina sarjan häntäpäähän kuuluvan IFK:n vieraaksi.

Valmentajalegenda Antti Muurisen mukaan Ilveksen maalivahti Mika Hilanderin poissaolo näkyi viime pelissä.

– Varsinkin Maarianhaminan ensimmäinen maali oli niin pienestä kulmasta, että se meni maalivahdin piikkiin, Muurinen toteaa SuomiFutiksen haastattelussa.

– Pidän Hilanderia sen puolustuksen kannalta kaikkein tärkeimpänä pelaajana. Hän ei ollut nyt ohjaamassa puolustusta, jonka vuoksi se oli kuin reikäjuustoa. Ehkä se myös hieman nyt paljastui, että toinenkin maalivahti tarvitsee silloin tällöin niitä otteluita alle.

Ilves oli kaukana tasostaan viime ottelussa.

– Viime ottelu taisi olla Ilveksen kauden huonoin esitys, joten uskon, että Jallu (valmentaja Jarkko Wiss) herättää joukkueen nyt hyvin jalkeille.

Ilves ei ole silti mikään korostetun suuri voittajasuosikki.

– Tasuri on lähellä. Otteluun on nyt aivan erilaiset lähtökohdat. Aleksei Kangaskolkka palaa IFK:n kokoonpanoon. Se on joukkueelle hurja lisä, vaikka Simon Silverholt tekikin kaksi maalia. Ilvekseltä puuttuu puolestaan Lauri Ala-Myllymäki, ja ottelu on nyt IFK:n kotimatsi.

Ala-Myllymäen poissaolo on Muurisen mukaan iso takaisku tamperelaisille.

– Hän on ollut Ilvekselle tärkeä pelaaja. Kulta ja hopea on jo jaettu, mutta pronssista taistelee monta joukkuetta. Ilveksellä ei olisi varaa antaa tasoitusta pelaajarintamalla, sillä se ei voi hävitä toista peliä putkeen mitalitaistelussa.

Muurisen mukaan Ilveksen kannattaisi prässätä ylhäältä Maarianhaminan pienellä kotikentällä.

– Jos on sellaiset työkalut käytössä, että pystyy prässäämään, niin silloin sitä kannattaa tehdä. Moni joukkue on sillä tavalla siellä pärjännyt, Muurinen tähdentää.

Ottelu IFK Mariehamn-Ilves alkaa sunnuntaina 2.9. klo 19.00. Peliä voi seurata Ruutu+ -palvelusta.