Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi on palannut jalkapallon pariin, kertoo USA Today.

Berlusconin perheen holding-yhtiö Fininvest ilmoitti perjantaina, että se on hankkinut sadan prosentin omistajuuden Italian kolmannella sarjatasolla, Serie C:ssä, pelaavasta Monzasta. Diili oli tiettävästi 2,5-3 miljoonan euron arvoinen

Silvio Berlusconi myi huhtikuussa 2017 pääsarjaseura AC Milanin kiinalaisjohtoiselle konsortiolle noin 680 miljoonalla eurolla. Yhdysvalloissa majaansa pitävä hedge-rahasto Elliot Management otti Milanin haltuunsa kaksi kuukautta sitten, koska seuran kiinalaisomistaja ei kyennyt maksamaan osaa lainastaan takaisin ennen maksun takarajaa.

AC Milan voitti Berlusconin aikakaudella 29 pokaalia 31 vuodessa. Hänen entinen ”oikea kätensä” Milanista, seuran vanha varapresidentti Adriano Galliani, on ehdolla Monzan toimitusjohtajaksi.

– Tämä on romanttinen siirto, rakkauden ele Berlusconilta ja minulta. Jos saamme Silvio Berlusconin innostumaan jälleen, voimme tehdä mahtavia asioita, hehkutti Galliani USA Todayn mukaan.

– Minulle tämä on paluu kotiin. Liityin Monzaan vuonna 1975 sijoittajana ja me voitimme liigan, lisäsi Galliani, joka on Monzasta kotoisin.

– Kuka tietää, mitä tulee tapahtumaan nyt 43 vuotta myöhemmin.

Monza ja Milano ovat vain parinkymmenen kilometrin päästä toisistaan. Galliani haaveileekin, että heidän uusi seuransa voisi kohdata AC Milanin parin vuoden päästä Serie A:ssa.

– Ihmisiä ei voi estää haaveilemasta. Teoriassa on mahdollisuus nousta Serie C:stä pääsarjaan heinäkuuhun 2020 mennessä.

Societa Sportiva Monza 1912, eli lyhyemmin Monza ei ole ikinä pelannut Serie A:ssa.