Hyökkääjä Ola Toivonen uskoo, että Ruotsin maajoukkueen motivaatio kasvoi, kun he puolustivat yhdessä joukkuekaveriaan Jimmy Durmazia, jota solvattiin rasistisesti.

Durmaz syntyi Ruotsissa, mutta hänen vanhempansa ovat assyrialaisia. Durmaz joutui sosiaalisessa mediassa ruotsalaiskannattajien hampaisiin aiheutettuaan MM-kisoissa vapaapotkun, jonka vuoksi Ruotsi hävisi Saksalle ottelun viime hetkillä.

Ruotsin maajoukkue asettui ennen lohkon päätösottelua julkisesti Durmazin tueksi. Toivosen mukaan hänen pelikaverinsa kärsimä törkeä kohtelu motivoi ja sähköisti koko joukkueen pelaamista. Ruotsi voittikin lopulta Meksikon 3-0 ja eteni lohkovoittajana jatkopeleihin.

– Suurin muistoni MM-kisoista oli, kun Saksa voitti meidät 2-1 ja joukkuekaveriani solvattiin pelin jälkeen rasistisesti paljon, sanoi Toivonen FourFourTwon mukaan.

– Meillä oli ratkaiseva peli kolme tai neljä päivää myöhemmin Meksikoa vastaan. Pärjäsimme loistavasti, voitimme 3-0 ja etenimme jatkoon. Uskon, että neljä päivää tulevat pysymään muistoissani pitkään.

– Hitsauduimme ryhmänä yhteen ja esiinnyimme mahtavasti Meksikoa vastaan.

Toivonen lopetti kisojen jälkeen maajoukkueuransa ja siirtyi pelaamaan australialaiseen Melbourne Victoryyn.