Kakkosen A-lohkon sarjataulukko meni maanantaina uusiksi, sillä Urheilun oikeusturvalautakunta hylkäsi Gnistanin tekemän valituksen. Näin sarjakärki Gnistanilta vähennettiin taulukosta kolme pistettä.

Gnistanin valitus koski 5. toukokuuta Helsingissä pelattua ottelua Mikkelin Pakko-Kissoja vastaan. Gnistan voitti pelin maalein 3-1, mutta peluutti ottelussa Zakaria Kibonaa, jota ei oltu merkitty kokoonpanoon. Kibona teki ottelussa maalinkin.

Palloliitto hyväksyi MiPK:n protestin ja muutti ottelun lopputulokseksi mikkeliläisten 3-0 -voiton. Gnistan kuitenkin teki asiasta vastalauseen ensin Palloliitolle ja myöhemmin oikeusturvalautakuntaan, mutta molemmat kuitenkin hylättiin.

Oikeusturvalautakunnan päätöksestä kertoo Länsi-Savo (koko juttu luettavissa täältä).

Päätöksen jälkeen Kakkosen A-lohkossa on nyt kuusi joukkuetta (JäPS, PEPO, MYPA, MP, Gnistan ja MiPK) kolmen pisteen sisällä, yhä mukana nousutaistelussa. Nousukarsintapaikka heltiää mitä todennäköisemmin vain lohkon voittajalle, sillä C-lohkon kakkosella on jo nyt yhdeksän pistettä enemmän kasassa. Kaikissa lohkoissa on pelaamatta kolme sarjakierrosta.

Miesten Ykkönen

@miesten_ykkonen

Miesten Ykkönen

@miesten_ykkonen
Case Gnistan - MiPK on viimein ohi: matsi tuomitaan Kissojen 0-3-voitoksi. A-lohkon kärkitaisto sai yhden joukkueen lisää. #Kakkonen lansi-savo.fi/uutiset/urheil…
Jäljellä kolme kierrosta, ja tilanne A-lohkossa on tämä:

JäPS 33p
PEPO 33
MYPA 33
MP 32
Gnistan 31
MiPK 30

B- ja C-lohkosta toinen jalka nousukarsintaoven välissä on jo porilaisella Musalla, kokkolalaisella GBK:lla ja Tampereen TPV:llä.