Ranskalaishyökkääjä Moussa Dembélé siirtyy skotlantilaisesta Celticistä ranskalaiseen Lyoniin, joka kertoi kaupasta myöhään perjantaina.

Lyon maksaa Dembélén, 22, palveluksista Celticille noin 22 miljoonaa euroa. Hän siirtyy Ranskaan viiden vuoden sopimuksella.

Celticin manageri Brendan Rodgers kertoi aiemmin perjantaina, että skotiseura oli hylännyt ”merkittävän tarjouksen” hyökkääjästään torstaina. Rodgers odotti, että Dembéléä ei myydä. Myöhemmin seura kertoi kuitenkin tiedotteessaan hyväksyneensä tarjouksen ranskalaisesta ”kulttuurin ja ympäristön etujen nimissä”.

Dembélé vaikutti ottavan kantaa sosiaalisessa mediassa siihen, että Celtic hylkäsi aluksi tarjouksen hänestä.

– Mies, joka ei seiso sanojensa takana ei ole mitään. Tosimies pitää lupauksensa, kirjoitti Dembélé kryptisessä twiitissään.

Rodgers vastasi oletettavasti Dembélén reaktioon seuran tiedotteessa.

– On tärkeää tehdä selväksi, että me emme ikinä luvanneet yhdellekään pelaajalle, että he voivat jättää seuran tiettynä aikana. Niin ei ole ikinä käynyt. Itse asiassa olemme aina sanoneet, että emme halua myydä Moussaa ottaen huomioon siirtoikkunan tilanteen (siirtoaika umpeutui perjantaina), ja siksi hylkäsimme eilen merkittävän tarjouksen.

Dembélé siirtyi Celticiin kesällä 2016 englantilaisesta Fulhamista. Hän viimeisteli skottiseuralle 94 ottelussa yhteensä 51 maalia.

Lyon myi siirtoikkunan viimeisellä viikolla hyökkääjä Mariano Díazin takaisin Real Madridiin.