Minihuuhkajat valittu EM-karsintaturnaukseen – seitsemän pelaajaa ulkomailta

© Kuva: Juha Tamminen

Päävalmentaja Kai Nyyssönen on valinnut joukkueen alle 19-vuotiaiden poikien lokakuiseen EM-karsintaturnaukseen. Turnaus pelataan Virossa, Tallinnassa ja Rakveressa. Suomen ja Viron lisäksi lohkossa pelaavat Tanska ja Italia. Lohkon kaksi parasta etenee keväällä 2019 pelattavaan EM-jatkokarsintaan.

 

– Tavoite on mennä jatkoon – vähimmäistavoitteena se, että viimeisessä ottelussa ainakin pelaamme vielä jatkopaikasta. Meillä on hyviä pelaajatyyppejä ja vaikka tämä ryhmä ei ole kovin paljon yhdessä pelannut, pystymme varmasti haastamaan kaikki vastustajat, Nyyssönen toteaa Palloliiton tiedotteessa.

Suomen joukkueessa on mukana kaikkiaan seitsemän ulkomailla pelaavaa pelaajaa. Englannissa palloilevat Terry Ablade (Fulham), maalivahti Otto Huuhtanen (Newcastle), Maximus Tainio (Tottenham) ja Jaakko Oksanen (Brentford). Tuure Mäntynen (Kaiserslautern) ja Anssi Suhonen (Hamburger SV) pelaavat Saksassa ja Noah Nurmi tanskalaisessa Esbjergissä.

Veikkausliigasta hyvin tuttuja pelaajia ovat puolestaan muun muassa Juho HyvärinenTeemu Jäntti ja Maximo Tolonen.

Siitä, että turnaus pelataan Suomen rajojen lähellä, on Nyyssösen mukaan Suomelle hyötyä.

– Olosuhteet ovat aika lailla samat kuin täällä, minkä takia halusimme pelata valmistavat ottelutkin Suomessa. Toki kahden viikon päästä on varmaan vähän syksyisempää, mutta tutut olosuhteet kuitenkin.

– Eikä tule turhaa matkustamista, kun siirtymä Viroon on helppo. Pääosin siirrymme jo sunnuntaina Viron puolelle ja sunnuntaina vielä pelaavat pelaajatkin ovat jo maanantaiaamuna paikan päällä hyvissä ajoin ennen keskiviikon avauspeliä, Nyyssönen arvelee.

EM-karsintaturnauksen otteluohjelma:

Ke 10.10. klo 15.00 Suomi – Tanska Kadrioru Staadion, Tallinna
La 13.10. klo 15.00 Italia – Suomi Kadrioru Staadion, Tallinna
Ti 16.10. klo 15.00 Viro – Suomi Linnastaadion, Rakvere

Suomen joukkue:

Terry Ablade Fulham FC
Mikael Almen Ilves
Enoch Banza HJK
Otto Huuhtanen Newcastle United FC
Juho Hyvärinen RoPS
Niklas Jokelainen Ilves
Teemu Jäntti FC Lahti
Tommi Jäntti HJK
Kalle Katz HJK
Tariq Kazi Ilves
Johannes Kytilä HJK
Rasmus Leislahti HJK
Tuure Mäntynen 1. FC Kaiserslautern
Noah Nurmi Esbjerg fB
Jaakko Oksanen Brentford FC
Akseli Ollila EIF
Eetu Pellikka KuPS
Anssi Suhonen Hamburger SV
Maximus Tainio Tottenham Hotspur FC
Maximo Tolonen SJK