Saksan entisen kultapojan ura polkee paikallaan – ”Ehkäpä hänen kannattaisi lähteä”

© Kuva: Getty Images

Borussia Dortmundin entinen puolustaja Kevin Großkreutz kehottaa Mario Götzeä jättämään Saksan taakseen.

Großkreutz, 30, ja Götze, 26, olivat joukkuekavereita Dortmundissa neljän vuoden ajan. Götzeä pidettiin tuolloin kenties Saksan lupaavimpana jalkapalloilijana, ja vuonna 2013 hän siirtyi maan suurseuraan Bayern Müncheniin.

Seuraavana vuonna hän ratkaisi MM-kisojen finaalin ampumalla ottelun voittomaalin ja hän oli suuri sankari Saksassa. Elämä Münchenissä ei kuitenkaan ikinä lähtenyt toden teolla käyntiin, ja Götze palasi Dortmundiin vuonna 2016.

Götze vaikutti vielä paluunsa jälkeenkin olevan varjo entisestään. Keväällä 2017 Dortmund ilmoitti hänen kärsivän sairaudesta, joka paljastui myöhemmin myopatiaksi, joka aiheuttaa luurankolihasten heikkenemistä ja surkastumista.

Kuluvalla kaudella Götze ei ole kuulunut Dortmundin suunnitelmiin lähes lainkaan. Hän on pelannut toistaiseksi vasta 126 minuuttia. Sairautensa jälkeen Götzeä on nähty maajoukkueessakin vain 25 minuutin verran.

Nykyään KFC Uerdingen 05:ssä pelaavan Großkreutzin mukaan Götzen kannattaisi harkita muita vaihtoehtoja jo tämän kauden aikana.

– Olen tällä hetkellä todella pahoillani Mario Götzen puolesta, koska hänestä – ja pelkästään hänestä – kirjoitetaan joka päivä, sanoi Großkreutz Skyn haastattelussa.

– Ehkäpä hänen kannattaisi lähteä talvella ulkomaille löytääkseen hieman rauhaa ja palauttaakseen uransa raiteille.

Großkreutz näkee, että Götzelle voisi olla käyttöä Liverpoolissa, jota luotsaa heidän entinen valmentajansa Jürgen Klopp.

– Klopp tuntee hänet varsin hyvin, hän sopisi hyvin Liverpooliin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.