Suomalaishyökkääjällä tänään cup-ottelu – sarjakauden alku myöhästyy viisi viikkoa

© Kuva: Pekka Mäntylä

Veikkausliigan maalikuninkuuden vuonna 2016 voittanut Roope Riski debytoi uuden joukkueensa Chania Kissamikosin riveissä 16. syyskuuta, kun Kissamikos kukisti Kreikan cupissa Ermionidas-Ermisin maalein 7-3. Tänään Riski voi päästä jälleen irti, kun Kissamikos kohtaa cupin lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa kolmannella sarjaportaalla pelaavan OF Ierapetran.

Lohkon muut joukkueet ovat Superliigan Panathinaikos ja Panetolikos, joten Riski saattaa saada maistaa syksyn aikana myös Kreikan pääsarjan vauhtia.

Riski siirtyi Kreikkaan itävaltalaisesta St. Pöltenistä elokuun lopussa, mutta ensimmäiseen puoleentoista kuukauteen pelejä mahtuu vain edellämainitut kaksi ensimmäistä cup-ottelua. Kreikan toinen sarjataso – jolla Kissamikos pelaa – kun pääsee käynnistymään vasta viitisen viikkoa suunniteltua myöhemmin.

Sarjan johtokunta kokoontui viime perjantaina, ja päätti, että 16 joukkueen sarja käynnistyy sunnuntaina 14. lokakuuta maaottelutauon jälkeen. Alun perin toukokuussa oli lyöty lukkoon sarjan aloittamisajankohdaksi 8.-9. syyskuuta.

Kreikan toinen divisioona on alkanut myöhässä useilla viime kausilla lähinnä taloudellisista syistä johtuen.

Koska Kreikassa ollaan panemassa sarjajärjestelmää uusiksi, vain kakkosliigan voittaja nousee suoraan pääsarjaan. Sarjan kakkonen pelaa paikasta Superliigassa pääsarjan 13. sijoittunutta joukkuetta vastaan.

Lähde: AgonaSPORT