FC Interin kapteeni Timo Furuholm siirtyi tammikuussa vuonna 2012 Saksan toiseksi korkeammalle sarjatasolle Fortuna Düsseldorfin riveihin paukutettuaan Veikkausliigassa edeltäneellä kaudella hurjat 22 osumaa. Aika seurassa jäi kuitenkin lyhyeksi, kun joukkue nousi Bundesliigaan. Furuholm muistelee noita aikoja kuitenkin lämmöllä ja seuraa edelleen joukkueen edesottamuksia Bundesliigassa.

– Totta kai toivon heille pelkkää hyvää ja menestystä. Minulla on siellä vielä muutama tuttu pelaaja, mutta olin siellä niin lyhyen aikaa ja ilman isompaa roolia, joten minulle ei jäänyt niin suurta tunnesidettä.

Furuholm kertoo, millaisesta seurasta on kyse.

– Se on vähän ristiriitainen seura. Se on iso seura, koska se sijaitsee Ruhrin alueella. Bisneskaupunki, jossa on paljon rahaa ja se omaa potentiaalin olla vielä isompi. Esimerkiksi Schalkeen verrattuna seura on vielä kuitenkin pieni.

– Kun menin sinne, joukkue oli sarjan kärjessä. Kevät meni hyvin ja nousimme Bundesliigaan, jossa seura ei ollut pelannut pitkään aikaan.

Bundesliigassa Furuholmille ei löytynyt enää käyttöä.

– Olen käynyt sen monta kertaa mielessäni läpi. En vain sopeutunut tarpeeksi nopeasti seuraan. Sain pelejä, mutta en onnistunut tekemään vaikutusta.

– Seuran piti hankkia uusia pelaajia, kun se nousi Bundesliigaan. Minut oli helppo korvata.

– Tiesin, että en tule pelaamaan ja ymmärsin tilanteen.

– Jos alkuun olisi tullut onnistumisia, sen päälle olisi ollut hyvä rakentaa. Hankin heti ekassa pelissä pilkun, mutta en pystynyt säväyttämään pelaamissani peleissä. Sitä on kuitenkin turha jossitella, hyökkääjä korostaa.

Huuhkajissakin esiintynyt kärkimies povaa nousijajoukkueelle hankalaa kautta.

– Heille tuli 11 uutta pelaajaa. Heillä ei ole tajuttoman nimekäs nippu, mutta he yrittävät selviytyä sillä työväen jalkapallolla.

– Joukkueen on tärkeä saada heti alkuun pisteitä. Joukkue ei varmaan kerää pelillään mitään tyylipisteitä.

Fortuna hävisi sarja-avauksessaan Augsburgille. Sunnuntaina joukkue matkaa Red Bull Leipzigin vieraaksi.

– Veikkaan, että Red Bullille tulee vaikea kausi. Heidän nousun tuoma euforia on käytetty ja nyt heidän pitää löytää se oma paikkansa sarjasta. Siinä voi olla vaara, että tulee ohikausi.

– Kyllä Red Bull on ihan horjutettavissa. Fortunalla ei ole mitään hävittävää. Veikkaan, että peli päättyy 1-1, kun Fortuna tasoittaa ottelun lopussa.

Red Bull Leipzigin ja Fortuna Düsseldorfin välinen ottelu potkaistaan käyntiin klo 16.30. Ottelu on nähtävissä Viasat Urheilu -kanavalla ja Viaplayssä.

Jesse Happonen