Tommi Kautonen ei halua pohtia SJK-tapahtumia: ”Asiat eivät välttämättä ole aina niin mustavalkoisia”

© Kuva: Juha Tamminen
Eurooppa-liigassa FCK yrittää kampittaa Celticin! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Useaa suomalaista veikkausliigaseuraa ja U21-maajoukkuetta valmentaneella Tommi Kautosella on edessään vilkas syksy. Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi pelaajaurallaan valittu Kautonen vierailee useissa ulkomaalaisissa seuroissa tutustumassa joukkueiden valmennukseen ja toimintatapoihin.

– Itse asiassa kävin jo muutama viikko sitten Tanskan Esbjergissä seuraamassa ykkösjoukkueen toimintaa ja tutustumassa siellä vaikuttaviin ammattilaisiin, Kautonen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Yhdeksän A-maaottelua pelannut Kautonen kertoo matkojen tarkoituksena olevan ennen kaikkea oman ammattitaidon kartuttaminen.

– Sain esimerkiksi Esbjergissä selkeitä ja hyviä ideoita varsinkin hyökkäyspelin osalta. Onneksi oma kontaktiverkostoni on kehittynyt vuosien saatossa sen verran kattavaksi, että tällaiset vierailut järjestyvät suhteellisen vaivattomasti. Edessä on visiitit ainakin Norjaan ja MLS-seura Minnesotaan. Ruotsissa ja Saksassa tulee todennäköisesti käytyä myös syksyn aikana, Kautonen kertoo.

– Jokainen vierailu avaa aina uusia mahdollisuuksia, joten tämä on ammatillisessa mielessä erittäin avartavaa toimintaa.

Kautosen kesä sujui SJK-pestin päättymisen jälkeen tulevaisuuden suunnittelussa, eikä hän halua turhaan pohtia tapahtunutta.

– En halua kaivella menneitä, mutta totean vain sen, että asiat eivät välttämättä ole aina niin mustavalkoisia, kuin mitä julkisuudessa esitetään, hän pyörittelee.

– Joka tapauksessa nyt on uudet verkot vesillä, katsotaan, millaista saalista on tulossa.

Kautosen mukaan vierailut huippuseuroissa ovat tärkeitä ennen kaikkea oman ammattitaidon ylläpidon vuoksi.

– Kun on ollut pitkään mukana päivittäisessä tekemisessä, voi olla, että ei aina niin helposti näe metsää puilta. Nyt minulla on mahdollisuus päästä katsomaan asioita laatikon ulkopuolelta ja kehittää itseäni valmentajana. Se, jos mikä, on erinomaista pääomaa tulevaisuuden haasteisiin, Kautonen sanoo.

Kimmo Mäkinen


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)

Eurooppa-liigassa FCK yrittää kampittaa Celticin! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!