Yksi tämän vuosituhannen ehdottomista ikimuistoisimmista hetkistä MM-loppuotteluissa on se, kuinka Hollannin Nigel de Jong suoritti tyylipuhtaan kung fu -taklauksen Espanjan Xabi Alonson rintaan. Ottelun tuomari Howard Webb päästi de Jongin tilanteesta varoituksella, mutta VAR-aikakaudella tuloksena olisi ollut varmasti suora ulosajo. Kaikkiaan äärimmäisen fyysisessä ottelussa jaettiin peräti 14 varoitusta, joista kaksi tuli jatkoajalla suihkuun komennetulle John Heitingalle.

Sunnuntaisessa Portugalin cupin ottelussa Sporting Lissabon-Marítimo nähtiin taklaus, joka muistutti erehdyttävästi De Jongin MM-finaalista tuttua ”tyylinäytettä”. Tällä kertaa erotuomari ei empinyt sekuntiakaan punaisen kortin nostamisessa.

Rikkeen suoritti lisäajan kuudennella minuutilla Marítimon brassitoppari Lucas Áfrico. Hyppypotku pysäytti Sportingin Wendelin kuin seinään, ja tämä jäi kentän pintaan henkeään haukkomaan.

SCP - Golos & Resumos 🟢⚪

@SportingCPGolos
Marítimo M., Expulsão, Lucas Áfrico aos 90'+5'

Ottelun jälkeen Lucas Áfrico totesi, ettei teko ollut tahallinen.

– Kävin ottelun jälkeen pukukopissa pyytämässä Wendeliltä ja koko joukkueelta anteeksi. Se ei ollut tahallinen teko. Kaikki kävi hyvin nopeasti ja päädyin taklaamaan häntä. Pyydän tässä vielä uudestaan anteeksi, 23-vuotias Lucas Áfrico kommentoi O Leão Sueco -sivuston mukaan.

– Ymmärrän tuomarin ratkaisun, sillä taklaus oli todella kova. Wendelillä on vähän kipuja, mutta hän on kunnossa.

Sporting Lissabon voitti ottelun maalein 3-1.