Ekenäs IF oli kuluvan viikon aikana otsikoissa kyseenalaisista syistä, sillä joukkueen maalivahti Jonathan Jäntin rasistiseksi tulkittu huutelu vastustajajoukkue KTP:n pelaajalle kantautui näkyvästi ja kuuluvasti julkisuuteen. EIF asetti lopulta Jäntin oma-aloitteisesti kolmen ottelun pelikieltoon, ja torjuntavastuun sai kakkosvahti Mehdi El Moutacim.

Sunnuntaina oli jälleen EIF:n vuoro nousta puheenaiheeksi siitä, mistä se on koko kauden ajan tunnettu – nimittäin hyvästä jalkapallosta ja erinomaisista tuloksista. EIF kaatoi Ykkösen kierroksen ainoassa ottelussa Hakan maalein 2-1, ja nousi jälleen yksin sarjan kärkipaikalle.

Kotijoukkue EIF siirtyi johtoon ottelun ensimmäisellä neljänneksellä Kevin Kauberin tekemällä maalilla. Toisella puoliajalla Haka nousi kuitenkin tasoihin Anton Popovichin osumalla.

[readmore from=EIF]

Vaan EIF ei lannistunut. Joukkueen kauden läpimurtopelaaja ja paras maalintekijä, 18-vuotias Akseli Ollila teki muutama minuutti ennen täyttä aikaa kauden seitsemännen maalinsa ja takasi tammisaarelaisille tärkeät kolme sarjapistettä.

Näin EIF kasvatti eron HIFK:hon taas kolmeen pisteeseen. Kolmantena olevaan KPV:hen eroa on viisi pistettä.

Juha Tuuna

@JuhaTuuna
Veikkausliiga täältä tulee EIF! #Ykkönen #Veikkausliiga

Viktig match idag för Ekenäs IF när man möter FC Haka hemma i dagens enda #Ykkönen match. Vinst och man är 3 poäng före HIFK och 5 poäng före KPV.

Haka varit något av en favoritmotståndare för EIF med 3 vinster & 3 oavgjorda på hemmaplan i Ykkönen.
Ekenäs IF vinner med 2-1 efter sent avgörande av Akseli Ollila. Drömmen om #Veikkausliiga 2019 lever ännu i högsta grad, vilket samtidigt vore en ordentlig skräll i fotbolls Finland.

Ykkösessä ei maaottelutaukoa vietetä, joten yllättäjäjoukkue EIF hakee pisteitä seuraavan kerran ensi sunnuntaina Jyväskylästä JJK:n kotikentältä. Jo nyt on myös varmaa, että 23. syyskuuta pelattavassa EIF-HIFK -ottelussa panokset tulevat olemaan todella suuret.