Bundesliigassa kahdeksan maalin ottelu – konkarihyökkääjä teki historiaa

© Kuva: Getty Images
Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon Bayer Leverkusen nousi komeasti jaloilleen torstaisen Eurooppa-liigan tappion (Zürichiä vastaan) jälkeen. Leverkusen haki kahdeksan maalin ottelussa selkeän neljän maalin voiton vahvan alkukauden pelanneen Werder Bremenin kotikentältä.

Jo avausjakso oli vahvasti Leverkusen-merkkinen. Kevin VollandJulian Brandt ja Karim Bellarabi tekivät vieraille taukojohdoksi 3-0. Etenkin Bellarabin piristyminen on Leverkusenin tulevaisuuden kannalta hyvä merkki. Saksan maajoukkueessakin muutamaan otteeseen nähty keskikenttäpelaaja on tehnyt yhdeksän päivän sisällä pelatuissa kolmessa ottelussa neljä maalia, kun edelliseen neljäään osumaan kului aikaa lähes vuosi.

Werkselfin voitto näytti jo jokseenkin varmalta, mutta sitten kotijoukkue Bremen iski kahdesti kahden minuutin sisällä. Maaleista jälkimmäisen Hradeckyn taakse teki seuralegenda Claudio Pizarro. Perulainen Pizarro on vasta toinen pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa Bundesliigassa 40 vuotta täytettyään.

Pizarro täytti pyöreitä vuosia 25 päivää sitten, ja häntä vanhempana Bundesliigassa verkkoa on heilutellut ainoastaan Mirko Votava, joka oli viimeisen maalinsa vuonna 1996 tehdessään 40 vuotta ja 121 päivää vanha. Myös Votava edusti tuolloin Werder Bremeniä.

TOP 5 -liigoista vain Ranskassa ja Saksassa on yli 40-vuotias pelaaja onnistunut maalinteossa tällä vuosikymmenellä, molemmissa vieläpä tänä vuonna. Muista sarjoista nelikymppisen maalia saadaan hakea kaukaa vuosien takaa.

Ensimmäisen maalinsa Werder Bremenissä ja Bundesliigassa Pizarro teki jo vuonna 1999. Kaikkiaan bundesliigamaaleja on nyt kasassa 192.

Ilo Pizarron maalista jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä Leverkusenin hihasta löytyi vielä kolme maalia lisää. Maaleista kaksi oli isäntien topparin Sebastian Langkampin omia maaleja.

Bremenin puolustus olikin ottelussa melkoista reikäjuustoa. Se selittyy kenties pitkälti sillä, että joukkueen ehdottomiin profiilipelaajiin ja alkukauden suurimpiin onnistujiin lukeutuva Niklas Moisander oli kokoonpanosta sivussa lihasvamman takia. Leverkusen sai tuulettaa suvereenia 6-2 -vierasvoittoa ja nousi sarjassa sijalle 12. Werder Bremen on neljäntenä.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!