Mestarien liigan kymmeneltä käynnistyneet ottelut on saatu päätökseen. Voit lukea kello 19.55 alkaneista otteluista täältä.

TsSKA Moskova-Real Madrid 1-0

Kilpailun hallitseva mestari Real Madrid oli odotettua suuremmissa vaikeuksissa venäläisen TsSKA Moskovan kanssa. TsSKA siirtyi johtoon jo minuutin jälkeen, kun Nikola Vlašić pääsi väliin Toni Kroosin heikkoon syöttöön ja laittoi pallon reppuun.

Madrid painoi päälle koko ottelun ajan, mutta ei saanut tasoitusta aikaiseksi. Realille kirjattiin ottelussa 27 maalintekoyritystä, mutta vain neljä heidän laukauksistaan suuntautui maalia kohti.

Moskovalaisten iltaa synkensi vain heidän kapteeninsa Igor Ainfejevin ulosajo ottelun lisäajalla. Venäläistorjuja menetti hermonsa. Hän sai suunsoitosta keltaisen kortin, ja hetkeä myöhemmin nousi myös punainen kortti.

Bayern München-Ajax 1-1

Bayern München rokotti vieraita jo neljännellä minuutilla. Arjen Robbenin keskitys leijaili Ajaxin rangaistusalueelle Mats Hummelsille, joka puski kotijoukkueen johtoon.

Ajaxin laitapuolustaja Noussair Mazraoui tarjosi Münchenin väelle todellista jalkapallotaidetta 22. minuutilla. Hän puikkelehti kahdelta Bayernin pelurilta karkuun, syötti pallon Dušan Tadićille ja jatkoi juoksuaan. Tadić palautti pallon boksiin edenneelle Mazraouille, joka otti pelivälineen mukaansa ja toi hollantilaiset tasoihin.

AS Roma-Viktoria Plzeň 5-0

Viktoria Plzeňin yhden puolustajan paitsioansa petti 3. minuutilla pahan kerran ja Edin Džeko sai edetä rauhassa maalintekoon. Bosnia ja Hertsegovinan maajoukkuehyökkääjä ei erehtynyt.

Džeko oli asialla myös 2-0-maalissa, joka syntyi 40. minuutilla. Plzeňin puolustajilla menivät ajatukset täysin ristiin ja Džeko sai ottaa pallon rauhassa haltuun vieraiden rangaistusalueella ja potkaista sen sisään.

Roomalaisten ylivoima oli yksinkertaisesti tšekkiläisille liikaa. Lorenzo Pellegrini vapautti 64. minuutilla Cengiz Ünderin rangaistusaluelle ja turkkilainen siirsi isännät jo kolmen maalin johtoon.

Plzeňin iltapuhde sai jo surkuhupaisia piirteitä. Maalivahti Matús Kozácik pomputti Ünderin löysähkön laukauksen eteensä ja hollantilaishyökkääjä Justin Kluivertilla oli helppo työ iskeä kotijoukkueen neljäs maali.

Ottelun herra ja hidalgo Džeko sai vielä lisäajalla kunnian viimeistellä hattutemppunsa.

Lyon-Šah’tar Donetsk 2-2

Vierasjoukkue Šah’tar siirtyi tauon kynnyksellä johtoon Júnior Moraesin osumalla. Ismaily tarjoili mainion keskityksen vasemmalta laidalta ja Moraes laukoi pallon suoraan syötöstä verkkoon.

Šah’tarin toinen osuma oli nopean vastahyökkäyksen seurausta. Päättäjänä toimi jälleen Moraes, joka sijoitti pallon tyylikkäästi maata pitkin takanurkkaan.

Lyon aloitti kirinsä 70. minuutilla. Nabil Fekirin keskitys tavoitti maalilta Moussa Dembélén, joka puski ranskalaisille kavennuksen.

Kotijoukkueen tasoitus syntyi vain hetkeä myöhemmin. Houssem Aouar taituroi pallon Léo Dubois’lle, joka iski loppulukemat taululle.

AEK-Benfica 2-3

AEK laitettiin ahtaalle jo kuudennella minuutilla. Gedson Fernandesin laukaus näytti helpolta torjuttavalta AEK-vahti Vasilios Barkasille, mutta hän ”sylki” pallon suoraan eteensä Haris Seferovićille, joka vei portugalilaiset johtoon.

Benfica tuplasi maalisaldonsa kymmenisen minuuttia myöhemmin. Pizzin keskitys kaarsi koko AEK:n puolustuksen yli takatolpalle, jonne oli kirmannut Álex Grimaldo. Pallo ehti pompata maahan ennen kuin se saapui Grimaldolle, mutta espanjalaispuolustaja onnistui puskussaan täydellisesti.

Portugalilaiset päästivät kuitenkin kotijoukkueen mukaan avauspuolikkaan viime hetkillä. Rúben Dias hölmöili itsensä toisella keltaisella kortilla suihkuun, ja Benfica joutui lähtemään toiselle jaksolle yhden pelaajan vajaalla.

AEK käyttikin saumansa tehokkaasti. Ottelua oli takana reilu tunti, ja Viktor Klonaridis oli tuonut kreikkalaiset kahdella maalillaan tasoihin.

Kotijoukkue ei saanut kuitenkaan hienosta nousustaan minkäänlaista palkintoa. Ottelua oli vartti jäljellä, kun Alfa Semedo nappasi pallon keskikentällä, kuljetti sitä pitkän matkaa ja laukoi lopulta Benficalle voiton.

Manchester United-Valencia 0-0

Tiistaina nähtiin vain yksi ottelu, jossa jäätiin 0-0-tasapeliin. Manchester United ja Valencia yrittivät maalintekoa yhteensä 26 kertaa tuloksetta.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
⏰ RESULTS ⏰

😎 Comebacks. Goals. Drama!

🤔 Performance of the night?