Helsingin IFK:n maalilla on viime viikkoina valta vaihtunut. Daniel Kollar on napannut Tomi Maanojalta torjuntavastuun, kun 24-vuotias veskari on pelannut kuudesti edellisessä seitsemässä ottelussa. Kollar on nostanut valmennusjohdon silmissä osakkeitaan juuri, kun Ykkösen ratkaisuhetket ovat käsillä.

Sarjaa on jäljellä kolme kierrosta. IFK on toisena vain pisteen päässä KPV:sta. Kaksikko kohtaa vielä sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella toisensa. IFK:lla on täten suora sarjanousu omissa käsissä.

Ajat ovat ainakin katsojan silmin jännittävät, mutta Kollar ei ota tilanteesta ylimääräistä painetta.

– Pikemminkin innokkuutta kuin jännitystä. Me tiedämme, että me pystymme siihen. Hoidamme omat pelimme, jolloin meidän ei tarvitse katsella muiden tekemistä.

Kollar on nauttinut peliajasta, mutta tietää, että peleissä pitää onnistua, jos haluaa pelata jatkossakin.

– Meillä on tosi hyvä kilpailutilanne. Olemme kumpikin pelanneet hyvin Psykon kanssa. Valmentajallamme on positiivinen ongelma. Olen saanut nollapelejä ja voittoja, joten pelejä on nyt tullut.

IFK kohtaa lauantaina KTP:n. Voittamalla ottelun helsinkiläiset varmistavat vähintään liigakarsintaan oikeuttavan kakkossijan.

– Pelissä on isot panokset. Näitä pelejä on huomattavasti kivempi pelata sarjan kärkipäässä.

Kollar suostuu spekuloimaan, minkä joukkueen hän ottaisi mieluiten vastaansa Veikkausliigasta mahdolliseen liigakarsintaan.

– Ihan rehellisesti sanottuna Tepsi tai Maarianhamina. SJK on heitä napsun verran kovempi, vaikka en tiedä tarkkaan heidän pelillistä tasoaan.

Honka mitaleille

SJK kohtaa lauantaina Kollarin kasvattiseuran, kun Honka matkaa Seinäjoelle.

– Hemmetin isot panokset molemmilla. SJK haki tuloksen Rovaniemeltä, joten heillä voi olla itseluottamus kunnossa. Honka on kuitenkin ollut ihan sitä alkukautta lukuunottamatta todella kova, joten ehkä se vaakakuppi kallistuu hiukan heille.

Hongan pelejä aktiivisesti seuraava kassari uskoo seuran ottavan mitalin, kun Veikkausliiga päättyy Ykkösen tavoin kolmen kierroksen päästä. Hongan vuoden parhaaksi pelaajaksi hän nimeää joukkueen maalitykin.

”Big Mac” Kandji. Hän on tehnyt sen verran maaleja. Hän on härkä, joka pitää sitä palloa ylhäällä ja pystyy purkamaan joukkueelta painetta. Lisäksi hän on tehnyt ihan tyhjästä välillä niitä maaleja.

– Erityismaininnan annan Konsta Rasimukselle. Hän on ollut joka pelissä niin eleetön, Kollar kehuu.